Instanţa supremă a suspendat dizolvarea Carpatica Asig

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Instanţa supremă a suspendat dizolvarea Carpatica Asig

Economie 14 Septembrie 2016 / 08:25 510 accesări

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au admis, marţi, cererea DNA de interzicerea a dizolvării şi lichidării firmei Carpatica Asig.

"Dispune luarea măsurii preventive a interdicţiei iniţierii procedurilor de dizolvare şi lichidare faţă de inculpata S.C. Carpatica Asig. S.A. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13.09.2016 până la data de 12.10.2016, inclusiv", au decis judecătorii.

Procurorii anticorupție au solicitat instanței supreme impunerea măsurii preventive de interdicție a inițierii procedurilor de dizolvare și lichidare privind SC Carpatica Asig SA, după ce ASF a decis intrarea în insolvență a firmei, societatea fiind judecată într-o cauză instrumentată de DNA.

"Prin sentința penală nr. 44/F din 08.03.2016 a Curții de Apel București s-a dispus condamnarea inculpatei SC Carpatica Asig SA la plata unei amenzi penale de 600.000 lei, precum și difuzarea hotărârii de condamnare în mass media. Împotriva sentinței menționate, inculpata a declarat apel, cauza aflându-se în prezent pe rolul Înaltei Curţi de Casație și Justiție. În aceste condiţii, la data de 27 iulie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F) a decis, între altele, declanșarea procedurii de faliment și lichidarea Societății Carpatica Asig SA prin procedura obișnuită de insolvență, emiterea solicitării pentru deschiderea procedurii falimentului Societății Carpatica Asig SA (urmând a fi sesizat judecătorul sindic din cadrul tribunalului competent)", şi-au motivat procurorii anticorpție solicitarea.

În cererea adresată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii aratau că situaţia apărută în urma deciziei luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) creează riscul lichidării și radierii în termen scurt a inculpatei persoană juridică, astfel încât să aceasta nu mai poată fi trasă la răspundere penală, explică DNA.

Societatea a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru infracţiuni de cumpărare de influenţă şi dare de mită, la data de 25 aprilie 2014, cauza în care este cercetată acum fiind în faza de apel.12
Pagina a fost generata in 0.2504 secunde