Insulte și amenințări! Kim Jong-un, nemulțumit de discursul liderului SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Phenianul s-a dezlănțuit la adresa lui Donald Trump:

Insulte și amenințări! Kim Jong-un, nemulțumit de discursul liderului SUA

04 Februarie 2018 / 16:17 642 accesări

Discursul despre Starea Națiunii susținut de Donald Trump zilele trecute a declanșat o reacție dură a guvernului de la Phenian, care s-a repezit cu critici dure asupra președintelui american. Astfel, Phenianul a denunţat duminică discursul în care Trump a acuzat Coreea de Nord de "dictatură crudă", drept "strigăt de teroare" al unui preşedinte american impresionat de puterea sa, potrivit AFP, scrie news.ro. Discursul şefului de la Casa Albă constituie "un cumul de aroganţă şi autosuficienţă", a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene într-un comunicat publicat de agenţia oficială KCNA. După un an în care preşedintele american şi conducătorul nord-coreean Kim Jong-un au schimbat reciproc insulte şi ameninţări apocaliptice, președintele SUA a menționat în faţa Congresului american: „Niciun regim nu şi-a oprimat propriii cetăţeni“ atât de „brutal precum dictatura crudă din Coreea de Nord“. Periculoasa înarmare cu rachete nucleare de Coreea de Nord ar putea foarte curând să ameninţe teritoriul nostru. Ducem o campanie de presiune maximă pentru a evita ceea ce ar putea să se întâmple", a lansat Trump. În sprijinul spuselor sale, Trump i-a invitat în Congres pe părinţii studentului Otto Warmbier, reţinut de Coreea de Nord şi care a murit în iunie după ce a fost repatriat în comă. El l-a salutat şi pe Ji Seong-ho, un nord-coreean care a dezertat pierzându-şi mâna şi un picior şi care este astăzi refugiat la Seul.

Coreea de Nord şi-a proclamat în noiembrie statutul de putere nucleară după ce a testat rachete balistice capabile să ajungă pe teritoriul continentului american.

"Trump a invocat de asemenea "presiuni maxime" împotriva ţării noastre, defăimând grav sistemul nostru social care are în prim-plan poporul". "Dar nu este vorba decât de strigăte de teroare în faţa puterii Coreii de Nord, care a realizat marele său obiectiv istoric, să devină putere nucleară", se arată în comunicatul guvernului de la Phenian. "Dacă Trump nu scapă de aceste vederi anacronice şi dogmatice, aceasta va duce la înăsprirea ameninţărilor pentru viitorul şi securitatea Statelor Unite", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.134 secunde