Întâlnire Macron-Obama sâmbătă, pentru un „dejun privat“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Întâlnire Macron-Obama sâmbătă, pentru un „dejun privat“

Externe 01 Decembrie 2017 / 11:33 1551 accesări

Șeful statului francez Emmanuel Macron va dejuna sâmbătă cu fostul președinte american Barack Obama, aflat în vizită în Franța, au informat joi surse de la Palatul Elysée, citate de AFP. Macron și Obama vor avea "un dejun privat", a menționat aceeași sursă. Obama se va afla sâmbătă la Paris unde urmează să rostească un discurs la 'Les Napoleons', o rețea de peste 3.000 de reprezentanți ai industriei comunicațiilor.

Axată pe deplasări în teritoriu, întâlniri cu oamenii de rând și marcată de omniprezența soției sale Brigitte, campania electorală purtată de Emmanuel Macron s-a inspirat din cea a lui Barack Obama din 2008, potrivit observatorilor. Fostul președinte american și-a exprimat oficial sprijinul față de Macron într-o înregistrare video difuzată la 4 mai pe rețelele sociale, cu trei zile înaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Franța care l-a opus pe tânărul candidat de centru reprezentantei extremei drepte, Marine Le Pen.

Barack Obama a deplâns totodată decizia de la începutul lui iunie a SUA de a se retrage din acordul de la Paris privind clima, semnat în 2015 de 195 de țări pentru reducerea încălzirii climatice.

Macron s-a întâlnit la 14 iulie și cu succesorul lui Obama, Donald Trump, care a efectuat o vizită oficială la Paris, amintește France Presse.12
Pagina a fost generata in 0.2446 secunde