Intemperii cumplite în Grecia! Vremea extremă face ravagii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Intemperii cumplite în Grecia! Vremea extremă face ravagii!

Externe 24 Februarie 2019 / 17:17 896 accesări

Grecia a fost lovită duminică de intemperii puternice, vântul violent provocând perturbări ale transportului maritim şi întârzieri ale curselor aeriene, iar căderile de arbori blocând mai multe drumuri în regiunea Atena, au precizat pompierii, potrivit AFP, arată agerpres.ro. Pene de electricitate s-au produs în nordul ţării şi în cartierele din nord-estul Atenei. La Nea Smyrni, la sud de capitală, 12 maşini au fost distruse de arbori căzuţi. Până în prezent, nu au fost înregistraţi răniţi, potrivit pompierilor. Conform serviciilor meteorologice naţionale, intemperiile vor continua până marţi. Rafale de vânt cu viteze de până la 140 km/h au fost înregistrate de Observatorul naţional sâmbătă seară în Marea Egee.

Furtuna de intensitate 10 pe scara Beaufort (care are 12 niveluri), ''extrem de periculoasă pe mare'', cu rafale de vânt cuprinse între 89 şi 102 km/h, a provocat întreruperea transportului maritim astfel încât niciun feribot nu mai pleacă din portul Pieru.

În nordul ţării, căderile semnificative de zăpadă oferă priveliştea impresionantă a Salonicului, al doilea oraş din ţară ca mărime, acoperit de o pătură albă de nea. În Tracia, la frontiera cu Turcia, temperaturile au scăzut la -9 grade Celsius. Mai multe şosele din apropierea muntelui Parnitha, în Atica, la nord de Atena, precum şi drumuri din nordul ţării, în apropiere de Salonic, sunt impracticabile. La Salonic, patru avioane nu au putut ateriza sâmbătă seară, iar mai multe curse au avut întârzieri la Atena. Duminică sunt preconizate alte întârzieri şi anulări. La începutul lunii ianuarie, Grecia a fost afectată de un val excepţional de frig, care a provocat decesul a trei persoane. Temperaturile au scăzut atunci până la -18 grade Celsius.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.253 secunde