Intensificarea activităților de zbor la Mihail Kogălniceanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Intensificarea activităților de zbor la Mihail Kogălniceanu

Administrație 24 Februarie 2021 / 16:29 726 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

În perioada 24 februarie – 5 martie, aproximativ 30 de elicoptere aparținând Forțelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze de la Alexandroupoli, din Grecia, către bazele de antrenament din România.

Elicopterele „BlackHawk" aparțin Brigăzii 1 Aviație de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul laFortRiley, în Kansas,detașate în Europa pentru o rotație de 9 luni, în sprijinul operațiunii„AtlanticResolve".

În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei „Mihail Kogălniceanu" să vadă o formație amplă de elicoptere în zbor.

Zborurile sunt planificate între orele 8:00 și 18:00. Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului.

Pentru noi este importantă relația cu aliații din România și luăm din proprie inițiativă toate măsurile pentru a fi buni vecini, în timp ce ne păstrămeficiența în luptă.

În scopul protejării sănătățiiși asigurăriiprotecțieimilitarilor participanți și a populației locale, se vor lua măsuri de prevențieîmpotrivaCOVID-19, cum ar fi purtarea măștilor, distanțarea socială, desfășurarea activității în ture, prin rotație.Brigada va efectua proceduri de screening, testare șicarantinareîn Germania, la baza de antrenamentGrafenwoehr, înainte dea pleca spredestinațiile de pe teritoriul aliaților și partenerilor.

Începând cu luna aprilie 2014,ForțeleTerestre ale S.U.A. din Europa și din Africa au coordonat eforturile terestre din cadrul operațiunii „AtlanticResolve" a DepartamentuluiApărării, prin dislocarea unităților din Statele Unite în misiuni de rotație de nouă luniîn Europa. Dislocarea forțelor pregătite pentru luptă,credibile,ale Statelor Unite în Europa, în sprijinul operațiunii „AtlanticResolve" reprezintă o dovadă clară a angajamentului puternic, neclintit,al Statelor Unite față de NATO și de Europa. Prin antrenamentele bilaterale, multinaționale, în comun, operațiunea „AtlanticResolve" consolidează nivelul de pregătire, sporește interoperabilitateași îmbunătățește legăturile dintre armatele aliate și partenere.

Mai multedetalii:www.EuropeAfrica.army.mil/AtlanticResolve.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2007 secunde