INTERNĂRI peste INTERNĂRI, la Constanța! Aveți mare grijă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Zeci de persoane... INTERNĂRI peste INTERNĂRI, la Constanța! Aveți mare grijă!
Sănătate 24 Iulie 2018 / 17:23 2027 accesări 2 comentarii

Bolile diareice acute (BDA) continuă să spitalizeze și turiști, dar și constănțeni. Numărul prezentărilor la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Constanța se menține mare. Astfel, în săptămâna 16 - 22 iulie, au cerut ajutor cadrelor medicale nu mai puțin de 73 de persoane, mai mult de jumătate, respectiv 47, au necesitat îngrijiri pe patul de spital, starea lor de sănătate fiind precară. Vă reamintim ce este bine să știm despre BDA, în plin sezon cald, mai ales că vorbim despre o suferință care, netratată cum trebuie, poate duce chiar și la deces.

DESPRE BOALĂ! BDA este dată de o mare diversitate de germeni (bacterii, virusuri, protozoare, fungi). Indiferent cărei clase aparțin și ce denumire poartă, germenii infecțioși cauzează o diaree acută infecțioasă, care se manifestă vizibil prin scaune apoase frecvente, deshidratare în grade variate (care reprezintă urgență principală în asemenea situații), vărsături, febră. Potrivit masterului european în promovarea sănătății și educație pentru sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, dr. Loti Popescu, profilaxia bolii diareice implică aplicarea unui întreg ansamblu de măsuri de prevenire și de supraveghere a infecțiilor intestinale. Pentru aceasta, trebuie respectate o serie de măsuri de igienă personală și colectivă, astfel: spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea WC-ului, la venirea acasă); spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor; consumul de apă doar din surse sigure, autorizate; verificarea termenului de garanție și a menținerii la rece pentru toate alimentele pe care le cumpărăm; evitarea consumului de conserve mai ales în sezonul cald; evitarea consumului de băuturi neîmbuteliate; evitarea consumului de alimente care se alterează repede (frișcă, creme, maioneze), a înghețatei dezghețate, mai ales în sezonul cald; efectuarea controalelor periodice (examene bacteriologice) pentru personalul care lucrează în sectorul alimentar, personalul din instalațiile centrale de apă și personalul de îngrijire din sectorul infantil. Prevenirea este singurul mijloc de protecție împotriva infecțiilor și a BDA, reamintesc medicii.

Loading...

2 comentarii

Cincinel 14:42:53 / 25 Iulie 2018
Da da da

Mare grijaa cu aceasta diaree Ii contagiosa tare sa nu o ia si Catalin Grasa El si asa ii spart in rect A scapat de diaree oare excrementul de Rugina Cel cu proata administrare de fonduri fostul meneger deh azi mare mare decan spagar

Claudiu 12:30:58 / 26 Iulie 2018
Pentru Cincinel

La ing Cta am scapat de excelentul de Rugină Sorin Ramine sa scăpăm si de fel de la sf Andrei Posibil sa să meargă dupa Capatina. Am auzit ca foloseste muuult vaselina acolo unde este acum

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1592 secunde