Internet 4G gratuit pentru un miliard de oameni, de la cel mai bogat om din India

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Internet 4G gratuit pentru un miliard de oameni, de la cel mai bogat om din India

Tehnologie 06 Septembrie 2016 / 23:18 709 accesări

Cel mai bogat om din India investește 20 de miliarde de dolari într-o companie de telefonie mobilă care ar putea aduce internet cu viteza fulgerului în casele a sute de milioane de persoane. Consumatorii din această țară sărbătoresc deja înființarea Reliance Jio de către Mukesh Ambani care a promis că va oferi internet la prețuri foarte accesibile și viteze de descărcare ce vor facilita streming-ul video. Marți, în New Delhi, un dispozitiv din rețeaua Reliance arăta viteze impresionante de descărcare de 21 de megabiți pe secundă, arată CNN.

Rețeaua 4G, care acoperă peste 80% din țară, a intrat pe piață, oficial, luni, cu o serie de oferte promoționale generoase. Indienii vor putea utiliza Jio gratuit până la finalul anului 2016, iar apoi vor plăti doar 149 de rupii (2,25 de dolari) pe lună pentru abonament.

''Orice și tot ce poate funcționa digital va fi digital — la o rată exponențială'', a declarat Ambani în fața investitorilor, săptămâna trecută, la întâlnirea generală anuală a companiei. ''Viața tinde către digital'', a mai spus acesta.

Numai o cincime dintre persoanele adulte din India au acces la Internet. În această țară funcționează doar câteva zone cu acces Wi-Fi, iar conexiunile pe bandă largă (broadband) necesită o infrastructură care rareori se regăsește în zonele sărace din mediul urban, cu atât mai puțin în cele rurale. Însă, acest lucru se schimbă rapid. Dacă rețeaua Jio se dovedește un succes, Ambani va realiza o schimbare de mari proporții și va aduce astfel în următorii ani sute de milioane de indieni în mediul online — în majoritatea cazurilor prin intermediul telefoanelor inteligente, după cum mai arată sursa citată.12
Pagina a fost generata in 0.2681 secunde