Intervenţie ARSVOM la un velier în pericol de scufundare în zona Vama Veche

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Intervenţie ARSVOM la un velier în pericol de scufundare în zona Vama Veche

Eveniment 26 Septembrie 2023 / 13:16 662 accesări

Foto: ARSVOM

Foto: ARSVOM

Foto: ARSVOM

Foto: ARSVOM

Un velier aflat în noaptea de luni spre marţi în pericol de scufundare pe Marea Neagră, în zona Vama Veche, cu cinci persoane la bord, a fost remorcat şi dus în condiţii de siguranţă în Portul Turistic Mangalia de către un echipaj al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

În cursul nopții 25 spre 26 septembrie 2023, MRCC și Căpitănia Mangalia au anunțatfaptul că velierul MINORCA se află în pericol de scufundare, acesta luând apa la bord.

În jurul orei 03:30, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) solicită ajutorul navei SAR THEIA, aparținând Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) pentru a se deplasa către velierul MINORCA, spre a-i acorda asistență.

Sar THEIA cu echipajul de la bord, condus de comandant Drăghici Lucian împreună cu Călin Valerică- ofițer mecanic și Drăgănoiu Aurel- timonier, s-a deplasat în direcția indicată de MRCC, respectiv la Est de Vama Veche, pentru a acorda ajutor velierului Minorca, a comunicatARSVOM.

În această intervenție, echipajul de pe SAR THEIA a folosit pompa mobilă de santină a navei Sar, pentru a scoate apa din interiorul velierului.

Velierul MINORCA împreună cu persoanele aflate la bord, cinci persoane de naționalitate română, a fost remorcat de către SAR THEIA și adus în condiții de siguranță în Portul Turistic Mangalia.

Intervenția a fost una destul de dificilă din cauza vremii nefavorabile, cu vânt puternic forță 6 Beaufort.Ştiri recomandate

12