Interzis pe munte în Australia!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Interzis pe munte în Australia!
Turism 01 Noiembrie 2017 / 17:31 2568 accesări 0 comentarii
Uluru este o zonă sacră pentru comunitatea indigenă locală Anangu

Uluru este o zonă sacră pentru comunitatea indigenă locală Anangu

Autoritățile australiene au anunțat că ascensiunile pe Uluru, faimosul monolit de gresie roșie din centrul țării, vor fi interzise începând cu 2019, din cauza semnificației spirituale pe care o are acest munte pentru comunitatea indigenă locală Anangu. Această formațiune stâncoasă izolată, înscrisă în patrimoniul UNESCO, este situată în Parcul Național Uluru-Kata Tjuta din Teritoriul de Nord și se consideră că ar avea o vechime de jumătate de miliard de ani. Consiliul de administrație al parcului, alcătuit în principal din proprietari tradiționali aborigeni, a decis în unanimitate să închidă Uluru pentru ascensiuni, într-o decizie istorică. Potrivit consiliului, hotărârea a fost luată după consultarea membrilor comunității Anangu care locuiesc în zonă de cel puțin 30.000 de ani și care sprijină, într-o măsură covârșitoare, interzicerea ascensiunilor pe munte. "Uluru este o zonă sacră cu semnificație culturală. Este un loc extrem de important, nu un loc de joacă sau un parc tematic ca Disneyland", a subliniat Sammy Wilson, președintele consiliului menționat și unul dintre liderii comunității Anangu.

Uluru, cunoscut și sub numele de Ayers Rock, este una dintre cele mai populare destinații turistice din Australia, cu peste 250.000 de vizitatori în fiecare an, dintre care doar 16% urcă pe munte. Deși în prezent permise, ascensiunile pe Uluru sunt considerate lipsite de respect pentru comunitatea Anangu. Escaladarea monolitului este, de asemenea, solicitantă din punct de vedere fizic și potențial periculoasă. Cel puțin 36 de persoane au murit încercând să urce panta abruptă de 1,6 kilometri, în special din cauza atacurilor de cord, ultimul deces fiind înregistrat în 2010.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.6745 secunde