Intră în circulație și ultimele autobuze noi! Vezi de când!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Veste incredibilă! Intră în circulație și ultimele autobuze noi! Vezi de când!
Administrație 18 Martie 2019 / 17:32 1517 accesări 3 comentarii

Minunea s-a înfăptuit! RATC a anunțat că introduce în circulație și ultimul lot de autobuze noi. Acestea vor intra în trafic la sfârșitul acestei săptămâni. „Se va încheia cel mai important pas pentru consolidarea Regiei Autonome Transport în Comun Constanța. Noua bază auto creează toate condiţiile necesare deplasării constănţenilor în condiţii de siguranţă, confort şi timp bine definit între staţii”, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța. Autobuzele beneficiază de următoarele dotări de ultimă generație. Acestea au motorizare diesel, cu stadiul de protecție Euro 6, și au numeroase facilități, cum ar fi rampe pentru persoane cu dizabilități, sisteme de climatizare, opt camere de luat vederi (șase la interior și două la exterior), sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor, sistem audio-video pentru informarea pasagerilor (panouri cu led) și sistem de încărcat dispozitive mobile USB Charge 5V – 1A.

PRIMII PAȘI PENTRU AUTOBUZE ELECTRICE

Pe lângă cele 104 autobuze achiziționate prin împrumutul de la BERD, municipalitatea va beneficia și de mijloace de transport electrice. La sfârșitul lui iulie a fost aprobată o hotărâre prin care Constanța a fost angrenată într-un proiect prin care va achiziționa 41 de autobuze electrice, 21 de 12 metri și 20 de 10 metri, cu ajutorul Guvernului României. Din păcate, lucrurile nu au mers lin. După aprobarea proiectului prin care urmează să fie achiziționate autobuzele electrice, consilierii locali constănțeni au revizuit de câteva ori hotărârea adoptată inițial. La sfârșitul anului trecut, a fost lansată procedura de achiziție, însă, pentru că au fost cerute numeroase clarificări, motiv pentru care licitația a fost suspendată. Din această cauză, Consiliul Local a fost din nou în situația de a modifica din nou hotărârile prin care Primăria a fost angrenată în proiectele de achiziționare a autobuzelor electrice. Așa se face că, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța din 28 februarie, figurează două proiecte de modificare a hotărârilor prin care s-a aprobat achiziționarea autobuzelor electrice. Schimbările vizează cheltuielile neeligibile ce vor fi suportate de municipalitate după ce taxa pe valoarea adăugată aferentă achiziției a fost declarată cheltuială neeligibilă. În total, Primăria va fi nevoită să suporte cheltuieli neeligibile aferente TVA de aproximativ 17,5 milioane de lei. „După ce s-a lansat licitația pentru achiziționarea autobuzelor electrice cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, au apărut cereri de clarificări. Pe cale de consecință, procedura a fost sistată și au fost corectate toate criteriile, drept urmare am solicitat Consiliului Local actualizarea acestor criterii”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

BILANȚ CU LAUDE

Cu toate acestea, reprezentanții RATC spun că anul 2018 a fost foarte bun. Conform bilanțului de activitate al Regiei, Aproape 20 de milioane de călători au fost transportați în 2018 cu autobuzele RATC, ceea ce a dus la creșterea încasărilor, dând astfel posibilitatea unor noi investiții. În ceea ce privește obiectivele anului în curs, RATC își propune să investească 20 de milioane de lei pentru siguranța și confortul constănțenilor care circulă cu mijloacele de transport în comun.

Loading...

3 comentarii

Dolph Lundgren 20:33:55 / 18 Martie 2019
AUTO buzele PU.LII !!!

Sa vi le bagati in CU.R !!! CELE MAI ORIBILE si MAI ORDINARE AUTOBUZE care au fost vreodata ina cest oras BLESTEMAT !!! Care PU.LA mea e confortul ? ? ? Scaunele alea pe care stai de zici ca stai pe niste lemne ? ? ? Te doare cu.rul, te doare spatele, dupa o " calatorie " INFECTA cu aceste SCARNAVII MUSULMANE !!! N-ai aer inauntru, PUTE ca DRACU a NESPALATI, a TRANSPIRATIE, a TIGANI ! Prostimea sta ca sardelele in ele, cand este aglomerat ! Scaunele inguste, ca daca ai peste 100 de kg, trebuie sa stai pe doua !!! Care sunt acele conditii de siguranta si confort ? ? ? Pe langa toate astea te mai streseaza si vocea gatuita de cu.rva ne.fututa a lui gauris bonea luca , sa te anunte ce statii urmeaza !!! Timp bine definit intre statii ? ? ? Sunteti BOLNAVI MINTAL !!! Stai si astepti si cate 30 de minute cateodata pana vine unul, iar altelle circula si cate 3-4 in coloana de zici ca esti intr-un cortegiu funerar !!! Va BATETI JOC in ultimul hal de PROSTIMEA din acest oras de IDIOTI care va accepta sa FURATI de 23 de ani de zile NEINTRERUPT !!!

Raspopitu 08:08:12 / 19 Martie 2019
Conform 100%

Călătoresc cu acest tip de autobuze . Conditii excelente , internet gratuit , bilete de călătorie online , stațiile ce vor urma sunt anunțate sonor si pe ecran . Felicitari ! Probabil ca erau si variante romanești .

Panseluta 13:58:10 / 19 Martie 2019
RASPOPITU

De la RATC? Am inteles, trebuie sa aperi onoarea firmei ... internetul gratuit este de mult ... bilete prin sms? Sunt de mult, nu au legatura cu autobuzele noi ... care sunt conditiile excelente? Puteti detalia? Cele opt camere de la bord, monitorul cu harta orasului si statiile care urmeaza? Nu va deranjeaza ca sunt extrem de inghesuite, nu va deranjeaza ca geamurile sunt blocate si ca aerul conditionat sau caldura este la bunul plac al soferului? Stati ca vine vara si, odata cu ea si turistii, va astept comentariile si atunci. Erau ok daca erau folosite doar pentru liniile cel mai putin aglomerate si daca pentru cele lungi si aglomerate, 2-43 sau 5-40 s-ar fi achizitionat autobuze de capacitate foarte mare. Despre programul lor bine pus la punct si timpul bine definit intre statii, astea sunt minciuni, deocamdata ... managementul este cel care ar trebui sa impuna un program bine pus la punct care sa suplineasca capacitatea redusa de transport in conditii de confort prin micsorarea timpului dintre autobuze, la fel si temperatura care trebuie asigurata in interiorul autobuzelor sa fie reglementata ... acum doua zile erau 28 de grade in autobuz, pe sofer il durea in cur, pe el nu il intereseaza ce se intampla in spate

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2788 secunde