Inundații în Grecia: O româncă şi cei doi copii ai ei, salvaţi în ultima clipă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Inundații în Grecia: O româncă şi cei doi copii ai ei, salvaţi în ultima clipă

Externe 07 Septembrie 2016 / 21:58 863 accesări

Ploile torențiale care s-au abătut asupra Greciei au provocat cel puțin patru morți și numeroși dispăruți, au informat miercuri autoritățile locale citate de EFE.

Potrivit presei elene, femeia de 36 de ani şi cei doi copii se aflau în concediu, când maşina lor a fost luată de ape. Speriată, românca a sunat la serviciile de urgenţă, care au intervenit rapid. Cei trei români sunt în stare bună, scrie news.ro

Serviciile de urgenţă au intervenit pentru a salva pe o româncă şi cei doi copii ai ei, în zona oraşului Igoumenitsa, pe coasta de nord-vest a ţării, scrie Mediafax, care citează publicaţia To Proto Thema.

Moartea celor patru persoane a fost raportată în două prefecturi din sudul Peloponezului, unde aeroportul din orașul Kalamata a fost închis din motive de securitate, la fel ca și situl arheologic din Messinia, care va rămâne închis până sâmbătă.

Potrivit primarului din Kalamata, Panayiotis Nikas, o femeie de 62 de ani cu handicap locomotor care locuia la parter a fost găsită moartă în casa ei aflată într-un sat din apropierea orașului. Tot în Kalamata, capitala regiunii Messinia, a fost găsită fără viață o femeie de 80 de ani care locuia la subsolul unei clădiri.

Un bărbat de 90 de ani a murit într-o altă localitate din apropiere, în timp ce femeia care îngrijea de el este dată dispărută. Într-o altă localitate un bărbat de 73 de ani a fost luat de un torent în fața soției sale, care nu a putut face nimic ca să-l salveze.

Ploile torențiale au făcut ca pârâurile să se transforme în torenți și ca râurile să se reverse, provocând pagube culturilor și fermelor. Deocamdată nu s-au înregistrat victime la Salonic, unde cel puțin o persoană este dată dispărută.

Potrivit Protecției Civile, la Salonic au fost salvate de furia apelor 24 de persoane, iar în Peloponez alte 50. Șapte localități din regiunea Messinia au rămas izolate după inundarea căilor de acces.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1792 secunde