Învață cum să fi voluntar la Constanța! Ce trebuie să faci

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect pentru tineret Învață cum să fi voluntar la Constanța! Ce trebuie să faci
Educație 31 Iulie 2018 / 14:43 675 accesări 0 comentarii

20 de tineri din Constanța și Bacău vor învăța ce este voluntariatul și cum îi pot ajuta pe cei de lângă ei să se dezvolte în domeniile lor de interes! Pe data de 23 iulie 2018 a început proiectul „Dezvoltă-te și fii voluntar în comunitatea ta!“, implementat de Fundația Giovanni Bosco din Constanța.

Proiectul a primit finanțare din partea Ministerului Tineretului și Sportului prin Concursul Național de Proiecte de Tineret 2018 și are ca obiectiv stimularea participării unui grup de 20 tineri din Constanța și Bacău la viața societății cu implicarea în acțiuni de voluntariat, utilizând metode formale și non-formale de educație în vederea creșterii motivației pentru implicarea socială. Proiectul contribuie la ameliorarea unor probleme actuale, precum gradul scăzut de inserție pe piața muncii a tinerilor care nu au experiență profesională sau adoptarea de comportamente negative.

Obiectivele acestei inițiative sunt: creșterea interesului tinerilor din grupul țintă pentru implicarea în activități de voluntariat; creșterea nivelului de cunoștințe în domeniul voluntariatului; dezvoltarea de competențe prin realizarea propriu-zisă a unor activități non-formale și dezvoltarea capacitații de adaptare a activităților de voluntariat la specificul zonei și resursele de care dispun.

Activitățile se vor desfășura în lunile iulie - septembrie, la sediul Fundației Giovanni Bosco și în localitățile Bacău și Durău, iar participanții vor face parte dintr-o tabără formativă și un curs de dezvoltare personală. De asemenea, vor desfășura activități de voluntariat cu caracter educativ-recreativ pentru copii – Before School (ateliere, jocuri interactive, activități sportive, animație, verificarea și suportul în realizarea temelor de vacanță ale copiilor pentru a-i pregăti pentru începerea anului școlar).

Temele și prioritățile Concursului național de proiecte de tineret vizează obiective specifice și direcții de acțiune prevăzute în Strategia națională în domeniul politicii de tineret pentru perioada 2015-2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 24/2015, și în Programul de Guvernare 2018-2020.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3106 secunde