Învață și primesc și bani! Cum este posibil?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Învață și primesc și bani! Cum este posibil?!
Educație 14 Septembrie 2018 / 15:13 276 accesări 0 comentarii

Învățământul profesional devine o opțiune viabilă pentru tot mai mulți tineri absolvenți de 8 clase. Au răspuns pozitiv și mulți investitori, care se implică în învățământul dual și oferă burse lunare, dar și locuri de practică pentru elevi. Astfel, potrivit portalinvatamant.ro, a crescut și numărul tinerilor interesați de școlile profesionale. În cei trei ani de studii, aceștia învață diverse meserii în ferme, fabrici sau restaurante. La final, unii se angajează, alții merg mai departe la seral și vor să își ia Bacalaureatul. Spre exemplu, 26 de adolescenți s-au înscris la nouă specializare de mecanic agricol, de la Colegiul Silvic Casă Verde din Timișoara. Elevii primesc o bursă lunară de 200 de lei de la stat și una de 400 de lei, de la fermierii care îi vor luă în practică. Pentru că în vestul țării este nevoie de mulți tractoriști, 16 companii agricole susțin financiar școală profesională. „Există tractoriști care pleacă de la salarii mai mici, de 6-700 de euro, dar în timpul campaniei pot să ajungă și la 2.500 de euro“, spune Alexander Degianski, reprezentantul unei ferme.

Potrivit planului de învățământ, în primul an, practica reprezintă 20% din numărul total de ore pentru ca în ultimul să fie de 80%. În vacanțe, elevii pot lucra sezonier contracost, iar după terminarea studiilor se angajează.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1856 secunde