Inventatorul world wide web-ului relansează site-ul monarhiei britanice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Inventatorul world wide web-ului relansează site-ul monarhiei britanice
Monden 03 Februarie 2009 / 00:00 886 accesări 0 comentarii

Palatul Buckingham a apelat la Sir Tim Berners-Lee, inventatorul world wide web-ului, pentru relansarea site-ului oficial al monarhiei britanice. Regina Elisabeta a II-a doreşte ca site-ul oficial al familiei regale să fie mai uşor de accesat şi mai simplu. Relansarea site-ului urmează să aibă loc pe data de 12 februarie. Noul site va avea integrate şi aplicaţii Google, precum Google Maps, pentru ca utilizatorii să poată vizualiza locurile în care familia regală călătoreşte. Site-ul va cuprinde şi link-uri către canalul YouTube dedicat familiei regale, care a fost lansat în urmă cu 14 luni. Utilizatorii vor putea vedea pe noul site şi diverse fotografii cu regina. Site-ul oficial al familiei regale britanice a fost lansat în anul 1997.

Sir Tim Berners-Lee, care a lansat primul site în 1991, a primit Ordinul de Merit, una dintre cele mai prestigioase distincţii britanice, din partea reginei Elisabeth a II-a, în iunie 2007. Academicianul britanic a inventat sistemul de adrese web şi arhitectura web în Elveţia, în 1991, revoluţionînd sistemul global de comunicare. În 1991, Tim Berners-Lee a inventat un sistem de organizare, interconectare şi navigare pe paginile online. A creat un program hypertext în timp ce lucra în cadrul Laboratorul European de Fizică Atomică de la Geneva. Codul lui i-a ajutat pe cercetători să îşi transmită mai rapid, unii altora, informaţii şi să îşi consulte reciproc studiile prin intermediul unei reţele de computere. Tim Berners-Lee este în prezent director al World Wide Web Consortium (W3C) din cadrul Institutului pentru Tehnologii Massachusetts din Boston.

Taguri articol
Loading...
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1882 secunde