Investigații bronhopulmonare complexe la Spitalul Județean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SCJU Constanţa Investigații bronhopulmonare complexe la Spitalul Județean
Sănătate 17 Octombrie 2020 / 08:45 298 accesări

Dotarea cu echipamente de ultimă generație continuă la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
Cea mai complexă unitate medicală din Dobrogea dispune începând de astăzi de o trusă de videobronhoscopie dotată cu HDTV (High Definition TV) și NBI (Narrow Band Imaging), sisteme ce permit diagnostice de înaltă finețe.
Echipamentul este esențial pentru diagnosticul și tratamentulneoplasmelor bronhopulmonare, patologiei infecțioase bronhorespiratorii, extracției de corpi străini, etc.

Aparatura de ultimă generație a fost instalată astăzi în cabinetul de Explorări respiratorii din cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale și, tot astăzi, personalul medical a fost instruit, urmând ca săptămâna viitoare să fie efectuate primele investigații.

Trusa de videobronhoscopie, a cărei valoare este de aproape 310 000 lei, a fost achiziționată din fondurileproprii ale SCJU, fiind unul dintre obiectivele cuprinse de conducerea SCJU pe lista de investiții din acest an.

“Echipamentul vechi era depășit fizic și moral, prin urmare, mai ales în situația actuală, era imperios necesar să achiziționăm unul nou, de înaltă performanță, care să asigure diagnosticarea cât mai rapidă și precisă a afecțiunilor bronhopulmonare”, a declarat S.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa, managerul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1302 secunde