Investiție de un miliard de euro într-o fabrică de panouri fotovoltaice în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Investiție de un miliard de euro într-o fabrică de panouri fotovoltaice în România

Economie 06 Martie 2023 / 17:25 911 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Compania germană AE Solar va deschide o fabrică de producere a panourilor fotovoltaice în România, iar valoarea investiției ajunge la un miliard de euro.

Anunțul a fost făcut de Guvernul României, la finalul unei întâlniri între prim-ministrul Nicolae Ciucă cu reprezentanţii companiei AE Solar. Conform comunicatului, investiţia va avea o capacitate iniţială de 2 GW, urmând ca la finalizarea proiectului să atingă 10 GW, adică aproximativ o treime din necesarul european.

“Reprezentanții companiei au confirmat că vor operaționaliza prima fază în acest an. La nivelul Guvernului, vor fi analizate resursele care pot fi asigurate prin finanțări europene sau de la bugetul de stat, pentru a sprijini realizarea proiectului”, transmite guvernul. În acest moment nu este clar unde va fi construită fabrica AE Solar.

Într-o procedură similară, Palatul Victoria a aprobat în ianuarie un ajutor de stat de 100 de milioane de euro pentru compania finlandeză Nokian Tyres, care va construi o fabrică de anvelope la Oradea, în urma unei investiții de 650 de milioane de euro.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1293 secunde