Investiție la Colegiul Tehnic ”Tomis”! Cum au obținut banii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Școală Europeană Investiție la Colegiul Tehnic ”Tomis”! Cum au obținut banii!
Educație 22 Iunie 2016 / 17:40 1475 accesări 1 comentariu

Directorul Colegiului Tehnic Tomis, prof. Cornel Dumitrașcu: ”Banii câștigați în concursul ”Școală Europeană” vor fi direcționați pentru dezvoltarea școlii, pentru utilarea claselor și pentru îmbunătățirea atelierelor”.

Directorul Colegiului Tehnic Tomis, prof. Cornel Dumitrașcu: ”Banii câștigați în concursul ”Școală Europeană” vor fi direcționați pentru dezvoltarea școlii, pentru utilarea claselor și pentru îmbunătățirea atelierelor”.

Directorul Colegiului Tehnic Tomis, prof. Cornel Dumitrașcu

Directorul Colegiului Tehnic Tomis, prof. Cornel Dumitrașcu

Colegiul Tehnic ”Tomis” (CTT) din Constanța se mândrește cu o reușită demnă de laudă: a obținut distincția de ”Școală Europeană” din partea Ministerului Educației în cadrul unui concurs organizat anual. În județul nostru, doar două instituții mai dețin această distincție, respectiv Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” și Colegiul Național Pedagogic ”Constantin Brătescu”. În cele 13 ediții ale concursului, s-au înscris peste 1.600 de școli și licee din țară, însă doar 436 au câștigat titlul de Școală Europeană, 60 fiind premiate în acest an. La competiție se pot înscrie toate unitățile din învățământul preuniversitar care au fost și sunt implicate în programe europene din domeniul educației și formării profesionale. Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectate în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii. ”Toate documentele sunt analizate de către 9 comisii independente având în vedere criteriile de departajare, iar la final se stabilește punctajul final, în funcție de care se stabilesc câștigătorii. Rezultatul este datorat muncii colectivului din cadrul CTT: conducerea, consiliul de administrație, cadrele didactice care au fost extrem de muncitor, deschis către tot ce înseamnă nou, conectându-se la tot ce înseamnă adaptarea și integrarea în UE”, a declarat pentru ”Telegraf”, directorul CTT, prof. Cornel Dumitrașcu. În cadrul ceremoniei de premiere de la Palatul Parlamentului, unitatea școlară a primit și o diplomă de onoare din partea Senatului României, și urmează să primească și suma de 5.000 de lei. ”Încă nu am primit informații despre premiul în bani, însă când îi vom primi, îi vom direcționa pentru dezvoltarea școlii, pe plan profesional și material, precum și pentru utilarea claselor și pentru îmbunătățirea bazei materiale: laboratoare și ateliere, precum și pentru reparațiile necesare”, a precizat directorul. Odată obţinut, certificatul ”Şcoala Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.Pagina a fost generata in 0.1548 secunde