Ioan Becali, audiat de procurori în dosarul cărților scrise de deţinuţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ioan Becali, audiat de procurori în dosarul cărților scrise de deţinuţi

21 Septembrie 2016 / 12:52 408 accesări

Fostul impresar Ioan Becali a ajuns, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru audieri în dosarul lucrărilor ştiinţifice scrise de deţinuţi.

Săptămâna trecută, şi fostul fotbalist Gică Popescu a fost chemat la sediul DNA pentru a da declaraţii în calitate de martor în dosarul deschis în urma suspiciunilor de corupţie privind cărţile scrise de deţinuţi în închisoare.

Gică Popescu a scris mai multe cărţi în perioada de detenţie, pe baza cărora a obţinut zile de libertate. Fostul fotbalist a fost condamnat în dosarul transferurile frauduloase de fostbalişti la o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile, fiind eliberat condiţionat.

În aceeaşi cauză a fost audiat şi Mihai Stoica, directorul sportiv al echipei Steaua. Acesta a avut o condamnare de trei ani şi şase luni în aceeaşi cauză, fiind eliberat în luna februarie a acestui an.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat în 2014, alături de Gheorghe Popescu şi Mihai Stoica, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare, pe George Copos la trei ani şi opt luni, pe Cristian Borcea şi Ioan Becali la câte şase ani şi patru luni, pe Victor Becali la patru ani şi opt luni şi pe Gheorghe Nețoiu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.12
Pagina a fost generata in 0.1658 secunde