Ioan Becali și Cristi Borcea, condamnați la închisoare în Belgia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ioan Becali și Cristi Borcea, condamnați la închisoare în Belgia

10 Noiembrie 2016 / 15:47 390 accesări

Ioan Becali, Cristian Borcea şi Liviu Ciobotariu au fost condamnaţi, joi, în Belgia, la şase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul "Standard Liege", care a vizat transferurile făcute de clubul belgian în perioada 1999 - 2004, conform 7sur7.be.

Fostul agent Ioan Becali, fostul acţionar al echipei Dinamo, Cristian Borcea şi fostul jucător Liviu Ciobotariu au fost acuzaţi de evaziune fiscală, în cazul transferurilor de la clubul Standard Liege, la începutul anilor 2000.

Fostul conducător al clubului Standard Liege, Pierre Delahaye, a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni fiscale în cazul transferurilor suspecte de la formaţia belgiană. Cu toate acestea, el a beneficiat de suspendarea pronunţării pentru o perioadă de trei ani. Instanța nu a dispus reținerea lui. Avocatul său a subliniat faptul că decizia luată în cazul său subliniază faptul că nu ar fi avut niciun beneficiu şi nu a comis acele fapte, fiind doar complice.

Dosarul "Standard Liege" a fost deschis în aprilie 2014 și a dus la punerea sub acuzare a unor nume mari din fotbalul belgian, precum Luciano D'Onofrio, Alphonse Costantin, Michel Verschueren, Ivica Mornar, Pierre Delahaye, Pierre François și Michel Preud'homme. Aceştia sunt acuzaţi de fals, uz de fals şi fraudă fiscală pentru transferurile efectuate de formaţia belgiană în perioada 1999-2004.

Procurorii belgieni au cerut încă din 2009, prin intermediul unor comisii rogatorii, acte de la clubul Dinamo, pentru a vedea ce s-a înregistrat în România în momentul transferului lui Liviu Ciobotariu, banii ajunşi la gruparea condusă atunci de Cristi Borcea şi sumele deturnate în conturile lui Ioan Becali. În iunie 2009, în România a ajuns Claude Petillon, ofiţer de poliţie judiciară belgian, care a colaborat cu procurorii români în acest caz.

Ioan Becali, Cristi Borcea şi Liviu Ciobotariu au fost amendaţi şi cu 11.000 de euro și li s-a confiscarea câte 24.000 de euro. Cei doi au fost condamnaţi şi în România, în Dosarul Transferurilor pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, 6 ani şi 4 luni. Între timp, Ioan Becali a fost eliberat condiţionat.12
Pagina a fost generata in 0.2546 secunde