Iohannis a lansat un apel la unitate către autorităţi, politicieni, jurnalişti şi societate civilă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iohannis a lansat un apel la unitate către autorităţi, politicieni, jurnalişti şi societate civilă

Politică 10 Iulie 2020 / 09:17 722 accesări

Preşedintele Iohannis a lansat joi un apel la unitate către autorităţi, politicieni, jurnalişti şi societate civilă pentru a fi uniţi în mesajele pe care le transmit publicului. Pe de altă parte, Orban a sunat mobilizarea în Guvern şi a făcut apel însă la autorităţile din subordine să fie „mobilizate la maximum”.

„Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege şi nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenţei lui”. Apelul său a avut ecou în Parlament, iarlegea carantinei şi izolăriia fost adoptată joi seara.

În aceeaşi zi, şi premierul Ludovic Orban a făcut un apel, însă către membrii cabinetului său.

Premierul le-a transmis miniştrilor să mobilizeze ministerele la maximum şi să utilizeze toate instrumentele legale pentru a reduce numărul infectărilor cu SARS-Cov-2: „Fără menajamente, fără milă faţă de cei care încalcă legea”.

Premierul a mai spus pe Facebook: „Vă transmit un mesaj foarte serios: creşterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv COVID-19 trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit fiecărui ministru să sunaţi mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maximum şi să utilizeze toate instrumentele legale aflate la dispoziţie pentru a putea reduce numărul de persoane infectate”.Ştiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1306 secunde