Iohannis a numit-o pe Ligia Deca în funcția de ministru al Educației

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iohannis a numit-o pe Ligia Deca în funcția de ministru al Educației

Politică 03 Octombrie 2022 / 18:58 859 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Administrația Prezidențială a transmis într-un comunicat de presă că președintele Klaus Iohannis a semnat azi decretele prin care o eliberează pe Ligia Deca din funcția de consilier prezidențial, și, respectiv, o numește în funcția de ministru al Educației.

Până azi, Deca a fost consilier prezidențial pe Educație și Cercetare. De asemenea, este coordonatoarea proiectului “România Educată” și a legilor Educației.

Potrivit site-ului Administrației Prezidențiale, Ligia Deca este doctor în științe politice. A fost numită Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial.

Ne dăm seama cu toții că, dacă vorbim despre educație, despre învățământ, suntem într-un moment foarte important. Sunt încredințat că proiectul „România Educată” nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic, cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general.

Este realmente un proiect de țară, este un proiect de țară de care România are foarte multă nevoie. O națiune fără un sistem de educație performant are puține șanse în lumea de astăzi care devine din ce în ce mai complicată.

Și, doamnă ministru, nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări, de ajutor și de oameni buni, profesioniști cu care să lucrați, ci întregul guvern, fiindcă pachetul de legi va trebui să ajungă cât se poate de repede în guvern. Guvernul, care prin vocea Prim-ministrului Nicolae Ciucă, a declarat de la început că va prelua această sarcină și va lucra la acest pachet în așa fel încât să fie prezentat Parlamentului un pachet coerent, modern, închegat, care realmente pune bazele unui sistem de educație pentru secolul XXI în România.

Vă mulțumesc tuturor! Vă doresc mult succes!, a declaratPreședintelui României, Klaus Iohannis

Sursă: Administrația PrezidențialăŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.144 secunde