Iohannis despre demisia lui Oprea: Cred că este o decizie corectă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Iohannis despre demisia lui Oprea: Cred că este o decizie corectă
26 Septembrie 2016 / 21:12 180 accesări 0 comentarii

Președintele Klaus Iohannis a calificat demisia lui Gabriel Oprea din Senat drept ”o decizie foarte corectă, un pas bun pe care l-a făcut”, adăugând că va vedea pe parcurs dacă Parchetul va reveni cu o altă solicitare de încuviințare a urmăririi penale a fostului ministru de interne.

”Eu cred că este o decizie corectă, cum am spus şi vineri. Nu a fost vorba neapărat despre o procedură care e mult mai bună decât alta, este vorba de o detensionare a situaţiei, lucru care s-a şi întâmplat. Da, cred că a fost un pas bun pe care l-a făcut”, a spus președintele referitor la demisia lui Gabriel Oprea din Senat.

Iohannis a precizat că nu a avut nicio discuție particulară, nici la telefon, nici în persoană cu Gabriel Oprea și a adăugat că așteaptă să vadă dacă va primi de la Parchet cererea de urmărire penală a acestuia. ”Dacă Parchetul decide să revină cu o altă solicitare spre mine sau nu, asta vom vedea pe parcurs”, a afirmat președintele.

Demisia lui Gabriel Oprea din Senat a ajuns la biroul președintelui acestei Camere, Călin Popescu Tăriceanu, urmând ca Biroul Permanent să stabilească marți când va fi prezentată plenului. Potrivit regulamentului, plenul Senatului trebuie să ia act de demisia senatorului și să constate vacantarea postului.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea și-a depus luni seara demisia din Parlament începând cu 1 octombrie, potrivit solicitării făcute publice pe Facebook.

La începutul săptămânii trecute, Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, cu 73 de voturi "împotriva" solicitării DNA, doar 45 voturi "pentru" și 6 voturi anulate.

Ulterior, aproximativ 3.000 de oameni au protestat în faţa Senatului faţă de decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA de urmărire penală pentru ucidere din culpă în dosarul morții lui Bogdan Gigină.

Chiar dacă și-a dat demisia din Senat, DNA nu poate începe imediat urmărirea penală împotriva lui Gabriel Oprea. Având în vedere calitatea sa de fost ministru, DNA va trebui să ceară aviz de la președintele Klaus Iohannis, urmând ca șeful satului să încuviințeze începerea urmăririi penale.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1563 secunde