Iohannis: din acest weekend masca nu va mai fi obligatorie în exterior

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iohannis: din acest weekend masca nu va mai fi obligatorie în exterior

Social, Eveniment 13 Mai 2021 / 18:19 859 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de lucru, la Palatul Cotroceni, cu premierul și mai mulți miniștri pentru a analiza măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie. La ședință au participat, de asemenea șeful DSU și șefa INSP.

Principalele declarații ale Președintelui Iohannis, făcute după încheierea ședinței:

„Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare. Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august.Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

Primul punct din calendarul de relaxare est 15 mai, când se va renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice exterioare, cu câteva excepții - zone aglomerate precum târguri, piețe sau stațiile pentru transportul în comun.

Tot din acest weekend sunt ridicate restricțiile de circulație pe timp de noapte, a precizat președintele.

„Campania de vaccinare a prins viteză, am parcurs deja un drum lung, însă e evoie de mai mult. Dacă vrem să ieșim din pandemie trebuie să ne vaccinăm”

Astăzi am stabilit următoarele ținte: la 1 iunie, 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie, 6 milioane de persoane vaccinate, la 1 august, 7 milioane de persoane vaccinate”, a adăugat el.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3865 secunde