Iohannis, după incendiul de la Matei Balș

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iohannis, după incendiul de la ”Matei Balș”: Am solicitat noului ministru al Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate

Sănătate, Eveniment 29 Ianuarie 2021 / 14:14 2506 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Institutul "Matei Balş", unde s-a deplasat la prânz, şi a subliniat că în acest caz trebuie rapid să fie trase concluzii şi găsite soluţii.

"O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici în această dimineaţă. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici, în saloane, le doresc însănătoşire grabnică, ei au fost transportaţi la alte spitale, unde vor fi trataţi corespunzător", a spus şeful statului la Institutul "Matei Balş".

Preşedintele a subliniat că este nevoie de o reformă a sistemului sanitar şi a precizat că aşteaptă, cât de curând, primele idei în acest sens de la ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Declarațiile șefului statului au avut loc după o vizită la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, unde în această dimineață a avut loc un incendiu în urma căruia au murit cinci persoane carbonizate.

Principalele declarații:

  • O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia întâmplă dimineață. Pot să spun că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost în saloane, le doresc însănătoșire grabnică. Au fost transportați la alte spitale, unde vor fi tratați corespunzător.
  • Încă de când au fost anunțate forțele de intervenție, am comunicat cu cei care au condus-o. Am primit datele, care sunt certe, despre intervenție. A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid, în puțin timp.
  • Pentru câțiva, din păcate, a fost prea târziu. Felicit forțele de intervenție pentru promptitudinea intervenției.
  • Este foarte clar că trebuie rapid trase concluzii și venit cu concluzii. Situația se repetă cumva. Am avut, nu demult o tragedie la Piatra Neamț, acum la Balș, au fost incendii mai mici la alte spitale, și cu siguranță motivele sunt diverse. Anchetele vor scoate la lumină cine este vinovat. După părerea mea, problema este mai amplă, avem de-a face cu probleme structurale în spitale. Am solicitat noului ministrul al Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România. Cât de curând, aștept primele idei pentru demararea reformei.
  • Persoanele care, în aceste săptămâni, au fost și rămân eroi: medicii, asistentele, întregul personal. Au depus eforturi supraomenești, lucrează de un an în condiții de stres extrem. Îmi exprim, și cu această ocazie tristă, admirație pentru toți medicii și cadrele medicale, din toate unitățile medicale din România. Tot ce merită ei sunt laude și încurajări. Dar pentru cei care administrează sistemul, este nevoie de o reformă profundă. Astfel de lucruri nu trebuie să se repete!

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1382 secunde