Iohannis e capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituţia, pentru alt mandat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Norica Nicolai: Iohannis e capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituţia, pentru alt mandat
Politică 18 Iulie 2019 / 17:41 311 accesări 7 comentarii
Norica Nicolai: „Pentru a obţine avantaje electorale, dl Iohannis a ales să manipuleze poporul cu un referendum ce nu poate fi transpus în Constituţie

Norica Nicolai: „Pentru a obţine avantaje electorale, dl Iohannis a ales să manipuleze poporul cu un referendum ce nu poate fi transpus în Constituţie"

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE Norica Nicolai a afirmat că şeful statului Klaus Iohannis este capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituţia României pentru a mai obţine un mandat la Cotroceni.

„Prin decizia CCR de azi cu privire la prima întrebare de la referendum se confirmă că preşedintele Iohannis este un adevărat pericol pentru democraţie, Constituţie şi statul de drept în România ! Klaus Werner Iohannis este capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituţia României, buna credinţă a cetăţenilor şi banul public pentru a mai obţine un nou mandat la Cotroceni. Nu contează că e vorba despre legea fundamentală a României, nu contează despre ce e vorba. Scopul lui e unul cât se poate de clar: încă un mandat! Căci ce a propus dl Iohannis prin referendum? Să fie încălcată Constituţia ţării, lucru pe care îl spun azi în unanimitate 8 judecători ai Curţii Constituţionale, care au fost prezenţi la sedinţă, inclusiv unul numit de el - Livia Stanciu. Oare să nu îi fi spus preşedintelui prietena sa Livia Stanciu că propune un referendum cu o întrebare ce nu poate fi transpusă în Constituţie?”, a scris Norica Nicolai, joi, pe Facebook.

Ea a adăugat că cei peste şase milioane de români care au votat la referendum nu au nicio vină că au fost manipulaţi de Klaus Iohannis.

„Pentru a obţine avantaje electorale, dl Iohannis a ales să manipuleze poporul cu un referendum ce nu poate fi transpus în Constituţie. De ce? Pentru că s-ar încălca drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor. Dar lui Iohannis nu îi pasă. Pentru el ceea ce contează sunt alegerile din acest an! Cei 6 milioane de români care s-au dus după manipularea dlui Iohannis nu au niciun fel de vină. Nu este vina lor că un preşedinte şi nişte partide de opoziţie i-au manipulat şi i-au amăgit cu un referendum ce nu poate să se regăsească în modificarea Constituţiei”, a completat Nicolai.

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE a mai acuzat că Iohannis a aruncat în derizoriu o instituţie fundamentală cum este cea a referendumului, cerându-i demisia şefului statului.

„S-a ajuns în această situaţie pentru că interesele politice ale preşedintelui au prevalat oricăror principii de constituţionalitate, atitudine pe care a avut-o în întreg mandatul său. Acum, preşedintele a fost umilit public chiar de către acei judecători pe care i-a numit şi care confirmă că preşedintele, cu bună ştiinţă, a umilit românii. Căci în acest mod preşedintele a aruncat in derizoriu o instituţie fundamentală care este referendumul şi care este singura insituţie care permite consultarea poporului! Tocmai din aceste cauze preşedintele trebuie să îşi prezinte demisia!”, a conchis Norica Nicolai.

De asemenea, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu susţine că decizia CCR de respingere a iniţiativelor legislative de revizuire a Constituţiei, depuse de PSD-ALDE şi PNL-USR, este "de o maximă gravitate şi nu poate rămâne fără urmări pe măsură", cerând astfel demisia "imediat" a preşedintelui Klaus Iohannis.

CCR a respins iniţiativele legislative ale PNL-USR şi PSD-ALDE de revizuire a Constituţiei. Magistraţii au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie, prevederi în iniţiativele legislative depuse, depăşeşte limitele de revizuire a Constituţiei.

Judecătorii Curţii Constituţionale au avut, joi, în dezbatere proiectele legislative de modificare a Constituţiei României şi au declarat că prevederile privind interzicerea amnistiei şi graţierii persoanelor care au comis fapte de corupţie încalcă limitele de revizuire a Legii fundamentale.

Loading...

7 comentarii

Dorin 12:34:34 / 19 Iulie 2019
TZatza Floarea se scarpina-n cur , ca o manaca sub limba ...

Matracuca asta raioasa , din satra fanariotului Tariceanu , latra din nou lugubru la luna , precum maidanezii turbati si cere sa fie ascultata si obligatoriu votata peste 4 % ! O vom sustine si ii vom sustine , asa cum franghia sustine spanzuratul ... Panarama si haimanaua !

Liviu 13:14:27 / 19 Iulie 2019
Are voie

Are voie sa-si spuna parerea,doar au obtinut 4%,nota de la scoala. Ea si Tariceanu/

Sumer 18:02:23 / 19 Iulie 2019
Referendum

Astia de la ALDE cer demisia lui Johanis pentru ca in Romania se pot da sau modifica legi prin ordonante de urgenta dar nu si prin referendum adica in Romania este democratie (puterea poporului) dar numai pana la un punct.

WC Johanis și-a atins ținta 19:02:07 / 19 Iulie 2019
...DECREDIBILIZAREA CCR..!!!!

Știa El WC JOHANIS că acele întrebări din REFERNDUM nu sânt constituționale ...A fost un șiretlic marca Petrov a urmașilor lui Petrov ,care astfel au reușit să scoată din BEȚIE un electorat handicapat mintal pe o temă de ... JUSTIȚIE !!!!..Cum sa ceri unuia care sa născut cu picioarele înainte să se pronunțe (summer ) pe un subiect de drept PENAL , când el e in comă alcoolică ?..SI uite că ariciul PANSAT sa .... Pronunțat.!!!.Un referendum pe un subiect POPOLIST nu putea avea o altă finalitate.. Așa că BEȚIVANUL a ieșit la VOT...SI dacă tot a ieșit a VOTAT cum a "gândit "....Un om normal la cap ar fi spus ce spune CP Tăriceanu , după ce CCR a decis cu UNANIMITATE DE VOTURI ( inclusiv BASITA Livia Stanciu a votat împotriva !!!!)..O înfrângere cu 8-0 pentru WC JOHANIS nu însemnă NIMIC !!!!... ASTA pentru că BEȚIVANUL (summer ) da vina ACUM pe CCR , pentru neputința imbecilitatea lui WC.J...Si presa securistă a Digi 24 prim Moise guran a criticat decizia CCR !!!!!. Decizie care este CONFORMĂ CU CONSTITUȚIA ROMÂNIEI...CU DREPTURILE OMULUI...Nu există în lumea asta într-un stat democratic in care sa nu existe corupție... Citiți câți senatorii au probleme penale în USA SI totuși au FOST ALEȘI !!!!!..IAR CU INTEZICERA GRAȚIERII PT CORUPȚIE ......E DE DOMENIUL STATELOR COMUNISTE DICTATORIALE .. CCR a admis că nu se poate face o discriminare a celor condamnații !!!!..WC JOHANIS o știa SI totuși a cerut o ...A REUȘIT ASTFEL SA DISCRTIZEZE CCR .. Astfel se naște DICATURA Securistă PDL PNL CIUMA ROȘIE .

Summer FANATIK spurcat 19:27:30 / 19 Iulie 2019
PDL CIUMA ROȘIE

In 2012 ....8,7 milioane de românii au ieșit la REFERNDUMUL care trebuia să-l demită pe Petrov, DICATORUL bețivan , tătucul "statului de drepti "..Ce sa întâmplat ?.. Liviu Dragnea a primit recompensa 2 anii de închisoare iar poporul român să ales cu un șut în fund de la Petrov care cu ajutorul CCR a lui Augustin Zegrean a rămas mai departe în funcția de șef da tuti a capii , Reușind nu numai să rămână în funcție da sa condamne un OM un Patriot român ADEVĂRAT un mare conducător al opoziției,pe spatele căruia îi atârna ACUM plăcuța de..... PENALLLL ..!!!!!.. Atunci LIVIU DRAGNEA nu a înțeles că viitorul lui că om politic a fost TERMINAT abrupt de o sentință mișelească ... Cine ar fi altul capabil de o așa " lovitură ". ..????... Dacă nu ce-l ce se uită cu un ochi la slănină (afumata ) SI altul la făină ?...PETROV ... ACUM însuși Petrov critică "justiția BASHITA " ce-a de la .. PLOIESTI...ORADEA... CONSTANTA.... BRAȘOV....Ce mai unității de "ELITĂ" în toată țara .!!!!....Curios , e că electoratul compus din bețivii drogații SI KURVE al PDL PNL CIUMA ROȘIE critică Deciziile CCR care nu-i convin. ...Da ..INTREB SI EU. ....DE CE NU SA RESPECTAT VOTUL POPORULUI IN 2012 ? !!!!!!

WC Johanis să-și ceară scuze 10:07:37 / 20 Iulie 2019
... POPORUL ROMÂN.

A mai MINȚIT , ÎNCĂ o dată..Un trădător care nu dădea Nici o șansă GUVERNULUI României de a prelua președinția ROTATIVĂ A UE.... Guvernul PSD ȘI ALDE a reușit cu ministere cheile blocate de WC JOHANIS ,care refuză să numească miniștrii respectivi...De acea performanta guvernării PSD ȘI ALDE este una eroică

Numarul 4 20:21:49 / 20 Iulie 2019
UE PSD si UE ALDE

Coruptii si patronii de carton se revolta, hai sictir.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2095 secunde