Iohannis s-a întâlnit, la Ierusalim, cu președintele și premierul Israelului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Iohannis s-a întâlnit, la Ierusalim, cu președintele și premierul Israelului
Politică 30 Septembrie 2016 / 15:20 250 accesări 0 comentarii

Președintele Klaus Iohannis a participat vineri, la Ierusalim, la funeraliile fostului președinte al Statului Israel Shimon Peres, context în care a avut scurte întrevederi cu omologul israelian, Reuven Rivlin, și cu premierul Benjamin Netanyahu.

"Președintele Klaus Iohannis a transmis cele mai sincere condoleanțe poporului israelian și a evocat personalitatea marcantă a lui Shimon Peres și contribuția însemnată pe care acesta a adus-o istoriei noastre recente, prin încrederea sa de nezdruncinat în posibilitatea unui 'Nou Orient Mijlociu', dominat de pace, stabilitate, înțelegere și încredere. De asemenea, a arătat că, în amintirea poporului român și a lumii întregi, Shimon Peres va rămâne una dintre cele mai răsunătoare și puternice voci ale militantismului pentru pace, toleranță și demnitate umană, dar și un simbol al liderului vizionar, care considera că a-ți sluji țara cum se cuvine este cea mai onorabilă realizare", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, în convorbirea cu președintele Rivlin, Klaus Iohannis a reiterat poziția României, exprimată și cu ocazia vizitei de stat efectuate în Israel în martie, privind angajamentul ferm de a consolida, pe toate palierele, relația bilaterală privilegiată cu această țară, având în vedere interesele strategice convergente și poziționarea continuă de sprijin reciproc pe scena internațională.

În acest context, președintele Iohannis a reiterat invitația adresată omologului său israelian de a efectua, în 2017, o vizită oficială în România.Pagina a fost generata in 0.1741 secunde