Iohannis: Solicitările dascălilor pentru măriri salariale sunt îndreptățite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iohannis: Solicitările dascălilor pentru măriri salariale sunt îndreptățite

Politică 17 Mai 2023 / 23:11 817 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că solicitările profesorilor cu privire la majorările salariale sunt îndreptăţite.

Solicitările dascălilor pentru măriri salariale sunt îndreptățite, în contextul în care inflația este mare. Avem nevoie de o reașezare, dar în realitate avem nevoie de mult mai mult și am spus aceste lucruri de foarte multe ori în timp ce lucram la proiectul „România Educată”.

Dacă ne dorim un învățământ de foarte bună calitate, atunci sunt necesare nu doar școli moderne, săli de clasă și cabinete bine dotate, ci trebuie să avem grijă ca cei care formează tânăra generație, dascălii, să aibă toate condițiile pentru a-și face treaba.

Salarizarea este foarte importantă, profesorii trebuie plătiți la adevărata lor valoare și le dau dreptate.

Chestiunile legate de salarizare sunt însă artificial amestecate cu dezbaterile pe legile educației, ele țin de actualizarea grilei de salarizare. O să insist ca la Ministerul Muncii să se lucreze mai repede pe noul proiect de lege a salarizării și grilele care se fac să fie unele care satisfac nevoile învățământului. Dacă vrem un sistem foarte performant și avem pretenții de la dascăli, atunci trebuie să-i și plătim.

Sindicatele din învățământau anunțat că intră în grevă generală luni, 22 mai. Negocierile avute la Ministerul Educației și la Guvern pe tema majorărilor salariale din învățământ au eșuat.Ştiri recomandate

12