Iohannis: Sper ca dascălii să se întoarcă de marţi la şcoală, Guvernul le-a dat tot ce au cerut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iohannis: Sper ca dascălii să se întoarcă de marţi la şcoală, Guvernul le-a dat tot ce au cerut

Social 02 Iunie 2023 / 08:45 782 accesări
Captură video, presidency.ro

Captură video, presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că greva a durat "un pic mult" şi speră ca dascălii să se întoarcă de marţi la şcoală, menţionând că Guvernul le-a dat tot ce au cerut. Președintele a mai spus că educația se face cu entuziasm și dăruire, dar nu se poate face gratis.

"Educația se face cu mult entuziasm, cu multă dăruire, este foarte valoroasă, dar nu vine pe gratis. Și dascălii trebuie să primească ce li se cuvine. [...] Solicitările lor sunt legitime", a afirmat Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută în Republica Moldova, unde a participat la summitul Comunităţii Politice Europene.

"Greva a durat un pic mult şi se pune întrebarea cine negociază pentru dascăli, fiindcă liderii de sindicat tot vin şi tot pleacă. Dar ei sunt doar un fel de interfaţă, cum sunteţi voi media, Guvernul le spune ceva, ei se duc şi consultă oamenii. Este extrem de greu de imaginat cum poate să funcţioneze o negociere pe această bază. De aceea, premierul a hotărât foarte corect să dea această ordonanţă indiferent cum se negociază. De ce? Fiindcă noi toţi şi eu, şi Guvernul, şi coaliţia, fiindcă a fost premierul împreună şi cu preşedintele Camerei în discuţie, au înţeles că sunt solicitări legitime şi le garantează indiferent de ce se negociază cu aceşti reprezentanţi ai sindicatelor", a mai spus Iohannis.

Șeful statului și-a exprimat speranţa că angajaţii din sistemul de educaţie se vor întoarce de marţi la şcoală, pentru că "nu mai au de ce să facă grevă" și s-a întrebat cum îndrăzneşte cineva să pună dificultate examenele naţionale.Ştiri recomandate

12