Ionuț Lupescu și-a prezentat programul structurilor sportive constănțene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În campania pentru funcția de preşedinte al FRF

Ionuț Lupescu și-a prezentat programul structurilor sportive constănțene

Sport 06 Martie 2018 / 14:59 1886 accesări

Ionuț Lupescu: „Foarte multă lume vrea o schimbare, în special de competență”

Ionuț Lupescu: „Foarte multă lume vrea o schimbare, în special de competență”

Ionuț Lupescu a fost însoțit la Constanța de Constantin Gâlcă

Ionuț Lupescu a fost însoțit la Constanța de Constantin Gâlcă

Unul dintre candidații la funcția de preşedinte al Federației Române de Fotbal (FRF), Ionuț Lupescu, a avut programată marți, la Constanța, o întâlnire cu structurile sportive constănțene cu drept de vot la alegerile care vor avea loc la 18 aprilie. Fostul internațional și-a prezentat programul pe care dorește să-l implementeze în fotbalul românesc, astfel încât rezultatele la nivel înalt să revină în prim plan, așa cum s-a întâmplat în perioada „Generației de Aur”. Ionuț Lupescu a fost însoțit la Constanța de Constantin Gâlcă, iar în lupta cu ceilalți candidați, Răzvan Burleanu, actualul președinte al FRF, Marcel Pușcaș, Victoraș Iacob și Sorin Răducanu, se așteaptă la o luptă deschisă, în care orice este posibil: „Mă aștept la orice, dar eu sunt decis să merg până la capăt și am promis că voi duce programul și celelalte idei până la capăt. Sunt lucruri pe care, cred eu, după 18 aprilie, vor fi și implementate. Foarte multă lume vrea o schimbare, în special de competență, o față credibilă, care să se pună în slujba fotbalului. Pe cineva care se poate duce cu un proiect național de dezvoltare pentru sport”.

Ionuț Lupescu consideră că cei implicați în activitatea din fotbalul românesc își doresc o schimbare, însă nu toată lumea votează: „Din punctul meu de vedere este o luptă corectă. Îmi doresc o dezbatere de idei, pe programe, pe dezvoltarea fotbalului și restul depinde de ceilalți. Am plecat în țară, acum sunt la Constanța, să mă văd cu toți membrii, să dezbatem, să vedem ce idei se pot pune în practică. Oamenii sunt receptivi, au inițiative, doresc să vorbească despre fotbal, proiecte. Sunt sigur că așa vom reuși să aplicăm proiecte adevărate pentru fotbal juvenil, feminin, pentru futsal și așa mai departe. Toată lumea este alături de mine, numai că nu toți votează. Vreau să cunosc toată lumea, pentru ca să își facă o impresie despre persoana mea, iar eu să văd cum văd ei fotbalul, pentru ca împreună să găsim soluții”.

Referitor la informația privind imposibilitatea de a candida la șefia FRF, deoarece nu a activat în ultimii cinci ani în nicio structură din fotbalul românesc, Ionuţ Lupescu, aflat în ultimii şase ani în structurile UEFA, a fost tranșant: „Tot ei au spus că nu este nicio incompatibilitate. Ar trebui să-l credem pe juristul federației, cu toate că de acolo au plecat în ultimii ani multe probleme”.

Citește și

Candidatura lui Ionuț Lupescu la șefia FRF, în pericol!

Ionuţ Lupescu şi-a anunţat candidadura la preşedinţia FRF12