Ionuţ Petriş, marea speranţă a boxului constănţean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ionuţ Petriş, marea speranţă a boxului constănţean
Sport 21 Noiembrie 2013 / 00:00 1746 accesări

După ce Ionuţ Gheorghe, medaliat olimpic cu bronz la Atena 2004, s-a retras din activitate, fiind omagiat la începutul lunii septembrie, la turneul internaţional Centura de Aur găzduit de Constanţa, boxul constănţean propune alte nume care promit să aducă medalii pentru România la competiţii internaţionale. Enver Amiş face deja parte din lotul naţional lărgit, la categoria 49 kg, el participând anul acesta la Centura de Aur, iar Arsen Mustafa (60 kg, 17 ani) îi calcă pe urme, fiind membru al lotului naţional de tineret.

Foarte promiţător este şi un alt tânăr pugilist de la CS Farul Constanţa, Ionuţ Petriş, care anul acesta a devenit campion naţional de juniori la categoria 70 kg. Născut pe 17 februarie 1997, Petriş este antrenat de Mihai Constantin, iar la începutul anului viitor va trece la categoria superioară de vârstă, primul an de tineret. El a fost deja nominalizat să facă parte din lotul naţional de tineret şi a ratat participarea la recentul Campionat European din Rusia, nefiind selecţionat de antrenorul coordonator Titi Tudor, care a decis să nu ia pe nimeni la această categorie! „A câştigat medalia de aur la Naţionale, a câştigat toate sparringurile de la Ploieşti, dar Titi Tudor n-a vrut să-l ia la Europene. Sperăm să fie mai bine anul viitor”, a declarat Mihai Constantin.

Palmaresul lui Ionuţ Petriş, care face box din 2006, mai cuprinde un titlu naţional de cadeţi, obţinut în 2011, şi două medalii de bronz, una la Naţionalele de copii din 2010 şi una la Cupa României pentru juniori din 2012.Ştiri recomandate

Rapidul nu se dezminte
Rapidul nu se dezminte 245 accesări
12
Pagina a fost generata in 0.1266 secunde