IPIFF - film 100% independent, la Mangalia!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A XII-a ediţie. Festivalul Producătorilor de Film Independenţi IPIFF - film 100% independent, la Mangalia!
Cultură 09 August 2017 / 16:25 748 accesări 0 comentarii

Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România (UPFAR-ARGOA) organizează, în perioada 25 - 28 august 2017, cea de-a XII-a ediţie a IPIFF - Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenţi. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Mangalia, prin Direcția de Cultură şi Sport.

Încă de la prima ediţie, din 2006, IPIFF a urmărit promovarea filmului românesc şi a identităţii şi personalităţii producătorului de film. IPIFF a fost organizat la început în Constanța, Mamaia, iar apoi în București. Începând cu ediția din 2013, care a avut loc la Alba Iulia, apoi la Târgu Jiu, festivalul și-a propus să se transforme într-un eveniment cultural itinerant, să devină promotorul și susținătorul producțiilor INDIE, al producătorilor de film cu adevărat independenți. Festivalul IPIFF pune un accent deosebit pe producţia de film INDIE, film sută la sută independent, realizat cu mijloace proprii și cu multă, multă, prietenie. Pentru această ediție, a XII-a, de la Mangalia, se dorește ca festivalul să aibă o alură estivală, cu filme și evenimente care să atragă publicul, văduvit de faptul că în oraș nu există un cinematograf și nici alte spații pentru spectacole în afară de Casa de Cultură a orașului.

Pe lângă filmele aflate în competiție (filme de lung și scurt metraj de ficțiune și documentare), spectatorii vor avea ocazia să urmărească o miniretrospectivă a filmelor de succes premiate la IPIFF în ultimii doi ani de zile ( „Două lozuri” și „București Non Stop”), o seară de Stand-Up Comedy - Cristian Dumitru și una de Tango - Kari Tibor (muzică, dans și film).

Ultima seară a festivalului va fi onorată de prezența îndrăgitului cântăreț de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, care va concerta alături de Mariana Deac în acompaniamentul formației „Crai Nou”. Nici copiii aflați în ultimele zile de vacanță nu vor fi uitați. Vor avea loc matinee pentru copii cu filme de animație celebre („Cars”, „Strada speranței”„ Ballerina”) și spectacole de Teatru Interactiv („Aladin”, „Mica Sirenă”, „Peter Pan”).

Mai multe detalii, pe site-ul www.ipiff.ro

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2668 secunde