Ipoteza unei explozii în avionul EgyptAir, susținută de examinarea resturilor umane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ipoteza unei explozii în avionul EgyptAir, susținută de examinarea resturilor umane

Externe 24 Mai 2016 / 15:54 279 accesări

Rezultatele examinărilor rămășițelor umane găsite în urma prăbușirii, săptămâna trecută, a avionului EgyptAir susțin ipoteza unei explozii la bordul aeronavei, a declarat un responsabil al serviciilor egiptene de medicină legală. ”Explicația logică este că o explozie a doborât avionul”, a declarat acesta pentru Associated Press. ”Toate cele 80 de rămășițe care au fost aduse la Cairo sunt resturi mici. Nu există nici măcar o parte întreagă dintr-un corp, cum ar fi un braț sau un cap”, a spus oficialul, adăugând că a fost găsită și partea stângă a unui cap. ”Însă nu pot spune ce anume a cauzat explozia”, a spus el.

Avionul companiei EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, a dispărut săptămâna trecută, în noaptea de miercuri spre joi, cu 66 de persoane la bord, nemaiputând fi localizat cu ajutorul radarului. Fuselajul avionului a fost descoperit vineri, la 290 de kilometri de oraşul Alexandria, situat în regiunea de coastă a Egiptului, în sudul Mării Mediterane. În avion se aflau 30 de egipteni, 15 francezi, doi irakieni, un britanic, un belgian, un kuweitian, un saudit, un sudanez, un ciadian, un portughez, un algerian, un canadian şi zece membri ai echipajului.

În toamna anului 2015, organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat prăbuşirea unui avion de pasageri rusesc în Egipt, incident soldat cu 224 de morţi. Avionul Airbus A321 al companiei ruse Kogolimavia (Metrojet), care zbura pe ruta Sharm el-Sheikh - Sankt Petersburg, s-a prăbuşit pe 31 octombrie în Peninsula Sinai, în nordul Egiptului. Incidentul aerian s-a soldat cu moartea celor 224 de persoane aflate la bord. Gruparea fundamentalistă Provincia Sinai, filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic, a revendicat doborârea avionului, informaţia fiind confirmată de Rusia, Statele Unite şi Marea Britanie.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3658 secunde