ÎPS Teodosie a fost ACHITAT în dosarul Nazarcea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În primă instanţă ÎPS Teodosie a fost ACHITAT în dosarul Nazarcea
Justiție 06 Iunie 2019 / 11:32 2383 accesări 6 comentarii
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului: „Sărbătoarea Înălțării Domnului aduce tuturor bucuria înălțării unei justiții drepte. S-a demonstrat că toți slujitorii Domnului și ceilalți inculpați din dosarul Nazarcea au fost târâți pe nedrept într-un proces“

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului: „Sărbătoarea Înălțării Domnului aduce tuturor bucuria înălțării unei justiții drepte. S-a demonstrat că toți slujitorii Domnului și ceilalți inculpați din dosarul Nazarcea au fost târâți pe nedrept într-un proces“

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost achitat în primă instanţă în dosarul Nazarcea, potrivit deciziei de joi a Curţii de Apel Constanţa. Hotărârea nu e definitivă şi poate fi atacată în 10 zile de la comunicare.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis, joi, ca ÎPS Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, să fie achitat în dosarul Nazarcea, în care era acuzat că a prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

De asemenea, instanţa a dispus achitarea şi a celorlalţi cinci inculpaţi din dosar şi lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Totodată, magistraţii au dispus şi ridicarea măsurii asigurătorii a sechestrului, respectiv poprirea conturilor deţinute de Teodosie Petrescu, persoana responsabilă civilmente Arhiepiscopia Tomisului şi persoana responsabilă civilmente Aşezământul Monahal Sf. Apostol „Andrei”.

Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.

Procesului lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, a început în urmă cu doi ani, când DNA i-a adus acuzații care acum au fost spulberate în instanță. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2010 - 2016, Petrescu Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu alți inculpaţi, ar fi folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene. În documentele prezentate la A.P.I.A., inculpaţii ar fi declarat, în mod nereal, că folosesc anumite suprafeţe agricole (peste 300 ha), situate în zona denumită “Ferma 3” - Nazarcea (localitatea Lumina,) având categoriile de folosinţă „vii pe rod cu struguri pentru vin”/„vii pe rod cu struguri nobili pentru vin”, în condiţiile în care, începând cu anul 2010, pe respectivele suprafeţe agricole nu ar mai fi existat astfel de culturi. Faptele, susțineau atunci procurorii, ar fi avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafaţă unică (SAPS), totalizând 1.392.964 lei".

În baza acuzațiilor procurorilor DNA, Agenţia pentru Plăti şi Intervenţie în Agricultură s-a grăbit să se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 1.392.964 lei. În dosar s-a pus sechestru pe conturile arhiepiscopului Tomisului şi pe cele alea pârţilor responsabile civilmente, respectiv Arhiepiscopia Tomisului şi Aşezământul Monahal Sf. Apostol „Andrei”.

În aceeaşi cauză au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Ciprian-Ioan Cojocaru, Bogdan-Petrişor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu, Aurelian Ştefan şi Stere Beca, la data faptelor mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, aceştia fiind acuzaţi folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Instanța i-a achitat astăzi pe toți!

Cuvântul ÎPS Teodosie, după aflarea verdictului, de Sărbătoarea Înălțării Domnului

„Sărbătoarea Înălțării Domnului aduce tuturor bucuria înălțării unei justiții drepte. Pe fond, s-a demonstrat că toți slujitorii Domnului și ceilalți inculpați din dosarul Nazarcea au fost târâți pe nedrept într-un proces. Pentru aceasta nu condamnăm pe nimeni, ci ne rugăm în continuare lui Dumnezeu, iertând pe cei ce au văzut infracțiuni acolo unde nu e cazul. Arhiepiscopia Tomisului mulțumește Curții de Apel pentru că a săvârșit o judecată dreaptă și nu s-a lăsat influențată de presiunile exterioare actului de justiție. Avem încrederea că Înalta Curte va păstra această sentință de achitare a tuturor celor din dosar", a transmis ÎPS Teodosie.

Loading...

6 comentarii

nicu duru 12:50:04 / 06 Iunie 2019
Prea inaltul..

Va place cum arata ferma de la Nazarcea ( Culmea)???? A fost achitat la prima instanta dar mai urmeaza altele... Locul penalilor e in puscarie..

Răspunde | Raportează | | |+12
Lucifer 15:41:06 / 06 Iunie 2019
Secu

Secu lucrează in continuare...

Sergiu 15:46:59 / 06 Iunie 2019
Si via,livezile ???

Dumnezeu a dat si fericitul banii a loat.Unde a disparut ferma de la Nazarcea ?,unde lumea castiga un bănuț la adunat persici.caise.struguri.Si consumatori erau multumiti de gustul si aroma produselor .undei vorba cea smerită ,Ca Dumnezeu le vede pe toate

Dolph Lundgren 19:09:45 / 06 Iunie 2019
BRAVO AMANDA AINISOVA !!!

UMILINTA FARA MARGINI pentru halep la ROLAND GARROS !!! SUPERBA AMANDA AINISOVA , 17 ani , locul 51 WTA, o EILIMINA FARA DREPT DE APEL pe DETINATOAREA TROFEULUI si pe fosta NUMARUL UNU WTA 2018-2019 , machidoanca halep !!!

@ Nicu duru 14:39:02 / 07 Iunie 2019
@Nicu duru

Daca ai informatii si dovezi ca IPS a comis vreo infractiune trebuie sa fii anchetat pt tainuire. Tainuirea este o infractiune prevazuta in codul penal. A fost proces. De ce nu te-ai prezentat sa duci dovezi? Esti chiar complice atunci. Daca nu, dute draq de satanist bolnav psihic, ca ne-am saturat de mesajele tale zilnice contra bisericii si preotilor. Stiind ca preotii nu au voie sa raspunda la nici un comentariu, fiind sub pactul ascultarii doar, a tacerii, iti permiti sa acuzi fara dovezi zilnic. Chiar nu te-ai saturat? De ce nu te legi de adevaratii hoti, de adevarata mafie din oras si din tara, de cei care au distrus tara ? Nu-ti dai seama ca pacatele pe care le faci le vor platii copiii tai ?

nicu duru 09:33:18 / 08 Iunie 2019
Fiule..

Porunca a 8-a... Cinstesc biserica dar in limita decentei... Nu mai suntem in Evul Mediu... Cat priveste penalii acestia nu au culoare politica sau optiune religioasa... Locul lor e la inchisoare..

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1991 secunde