ÎPS Teodosie, după tragedia bebelușului mort: "Nu ne intimidăm. Nici vorbă, nu se schimbă nimic"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ÎPS Teodosie, după tragedia bebelușului mort: "Nu ne intimidăm. Nici vorbă, nu se schimbă nimic"

Eveniment 03 Februarie 2021 / 09:24 1811 accesări

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat marți că regulile nu trebuie schimbate, după cazul tragic al bebelușului mort după botez. Procedurile apar în Sfintele Canoane, spune Teodosie, drept urmare acestea nu pot fi modificate oricum.

ÎPS Teodosie declară că regulile bisericești sunt făcute pentru a fi respectate cu sfințenie, și a comparat cele întâmplate cu decizia autorităților de a impune folosirea a mai multor ligurițe la împărtășania credincioșilor.

“Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că…o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița.

Păi cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic.” a spus ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului pentru Antena 3.

Bebelușul ar fi intrat în stop cardio-respirator în momentul botezului, după ce ar fi înghițit 200 de militri de apă.

Autoritățile locale, dar și oficialii Patriarhie Române, au anunțat o anchetă pentru a constata care a fost adevărata cauză a dramei. Până la terminarea celor două anchete, a Poliției Suceava și a Patriarhiei, preotul sucevean, Alexandru Mazarache, a fost suspendat, au anunțat oficiai ai Patriarhiei.

Taguri articol


12