IPS Teodosie le-a transmis credincioșilor să nu accepte obligativitatea vaccinării

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

IPS Teodosie le-a transmis credincioșilor să nu accepte obligativitatea vaccinării

Eveniment 15 Octombrie 2021 / 14:02 576 accesări

Arhiepiscopul Tomisului le-a transmis credincioșilor să nu accepte obligativitatea vaccinării, deși momentan nu există o astfel de prevedere în legislație.

Mai mult, prelatul i-a îndemnat pe credincioși să-și apere drepturile în instanță.

În replică, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, susține că îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este dezavuat de Biserică, iar datoria rațională a fiecăruia este să asculte exclusiv de sfaturile medicilor.

Eu cred și trebuie să fac un apel la juriști să se mobilizeze, este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul și au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu! Mai ales că nu-i asumat de nimeni! Și sunt atâtea urmări negative. Deci acești oameni ar trebui, credincioșii noștri, să se adreseze în masă Justiţiei. Am citit clar că UE a anunțat că vaccinul va înceta.

De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă pro vaccin și obligativitatile vaccinului? Vă spun să nu vă speriați. Aveți tot dreptul să alegeți! Nu trebuie să fiți obligați! Nu este constituțional, nu este legal! De aceea nu vă speriați! Mergeți și dacă vi se interzice, faceți sesizare și vă vor apăra. Sunt mulți avocați care vor să vă apere, a spus ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Nu este pentru prima oară când Înaltpreasfințitul Teodosie se remarcă prin sfidarea regulilor sanitare impuse în pandemie. În luna mai a anului trecut, arhiepiscopul Tomisului a împărtășit mai mulți copii cu aceeași linguriță. Iar două luni mai târziu, arhiepiscopul Tomisului a organizat o slujbă cu zeci de participanți într-o mănăstire din Suceava, județul cu cele mai multe cazuri de Covid-19 la acel moment.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1314 secunde