ÎPS Teodosie organizează mai multe evenimente religioase cu acceptul autorităților

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ÎPS Teodosie organizează mai multe evenimente religioase cu acceptul autorităților

Eveniment, Religie 09 Februarie 2021 / 20:02 3826 accesări

Foto: Arhiepiscopia Tomisului

Foto: Arhiepiscopia Tomisului

Foto: Arhiepiscopia Tomisului

Foto: Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopia Tomisului organizează, timp de trei zile, cu prilejul sărbătorii Sfântului Haralambie care este pe 10 februarie, mai multe evenimente religioase, printre care o procesiune în municipiul Constanţa, dar şi un concert într-o biserică, au informat, reprezentanţii instituţiei.

Arhiepiscopia Tomisului a menţionat că desfăşurarea procesiunii religioase se va face cu acceptul administraţiei locale.

Pentru că au apărut prin presă "voci" care acuză presupuse ilegalități în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoștință avizul FAVORABIL al Primăriei Constanța, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulțumește în mod public.


Seria evenimentelor organizate de instituţia de cult a debutat marţi în localitatea Viile.

În această seară, de la ora 19.00, la biserica „Sf. Haralambie” din Constanţa (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema), ÎPS Teodosieparticipăla un Concert de pricesne susţinut de către arhid. Ionuţ Cristinel Boancheş şi baritonul Alexandru Chiriac, care vor fi acompaniaţi la pian de către diac. Valentin Vădănoiu.

Miercuri, 10 februarie, de la ora 8.00, preoții și credincioșii parohiei „Sfântul Haralambie" din Constanța vor întâmpina doi ierarhi la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiatăSfântaLiturghie de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu invitatul său, PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Joi, 11 februarie, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța.12