IPS Teodosie spune că 'biserica de pe trotuar' va fi păzită de preoţi şi credincioşi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

IPS Teodosie spune că 'biserica de pe trotuar' va fi păzită de preoţi şi credincioşi

Eveniment 11 Iunie 2022 / 09:19 805 accesări
Foto: Arhiepiscopia Tomisului

Foto: Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a slujit vineri dimineaţa slujba de Liturghie la biserica 'Izvorul Tămăduirii', situată în zona Macul Roşu din municipiul Constanţa, cunoscută şi ca 'biserica de pe trotuar', el afirmând că aceasta ar fi trebuit demolată de primărie în cursul acestei zile, însă el a cerut credincioşilor şi preoţilor să stea zi şi noapte în lăcaş pentru a nu putea fi demolat.

El a subliniat că toţi cei care au "dărâmat biserici au murit în chinuri groaznice" şi că nu poate accepta ca un lăcaş sfinţit în urmă cu 20 de ani să fie mutat.

"Ce e biserica? E lăcaşul lui Dumnezeu. Nu te temi de cuvântul lui Dumnezeu, care zice: de va strica cineva lucrul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe acel şi s-a dovedit că aşa este. Toţi care au dărâmat biserici au murit în chinuri groaznice", a spus arhiepiscopul Tomisului, în predica de la finalul slujbei.

Arhiepiscopul Tomisului i-a cerut primarul Vergil Chiţac să "revină la credinţă", acelaşi apel fiind făcut şi către consilierii municipali şi judecători. ÎPS Teodosie i-a cerut şi premierului Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, pe care l-a definit ca fiind "un om credincios", să "îi ceară socoteală" primarului Constanţei.

IPS Teodosie a mai adăugat că se vor relua demersurile în instanţă pentru a se obţine uzucapiune în vederea menţinerii bisericii.

Vergil Chiţaci-a cerut arhiepiscopului Tomisuluisă pună în aplicare decizia definitivă a instanţei judecătoreşti din luna decembrie privind desfiinţarea lucrărilor de construcţie la imobilul din zona Macul Roşu, construit ilegal pe trotuar, în care funcţionează improvizat un lăcaş de cult.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1733 secunde