IPS Teodosie: sunt întrebările dumneavoastră curioase, vreţi să puneţi câte o săgeată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

IPS Teodosie: sunt întrebările dumneavoastră curioase, vreţi să puneţi câte o săgeată

Eveniment 11 Februarie 2021 / 11:50 1375 accesări
Foto: facebook, Arhiepiscopia Tomisului

Foto: facebook, Arhiepiscopia Tomisului

Peste o sută de persoane, unele dintre ele îmbrăcate în costume populare şi purtând drapelul României, însoţite de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, au participat, miercuri, în municipiul Constanţa, la o procesiune organizată de Arhiepiscopia Tomisului cu prilejul sărbătorii Sfântul Haralambie.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, şi invitatul său, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, PS Ilarion, au fost întâmpinaţi de preoţi şi credincioşi la intersecţia a două bulevarde din Constanţa, mergând apoi în procesiune la biserică, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie. Teodosie s-a deplasat către parohia "Sfântul Haralambie" cu caleaşca pe care a folosit-o şi cu prilejul sărbătorii Bobotezei.

Procesiunea religioasă a reuşit să-i enerveze pe şoferii care au stat bară la bară.

Referitor la organizarea procesiunii, IPS Teodosie a spus că "este o tradiţie, nu puteam să o întrerupem".

Întrebat dacă nu se putea renunţa la acest eveniment religios, ţinând cont că suntem într-o perioadă de pandemie, arhiepiscopul Tomisului a spus:

"Nu are legătură, astea sunt întrebările dumneavoastră curioase, vreţi să puneţi câte o săgeată".


Desfăşurarea procesiunii face parte dintr-o serie de evenimente religioase, organizate de Arhiepiscopia Tomisului timp de trei zile, cu prilejul sărbătorii Sfântului Haralambie, care este pe 10 februarie.

Pentru a putea organiza o adunare publică/eveniment religios, Arhiepiscopia a cerut acordul Primăriei Constanţa. Vergil Chiţac a semnat acest aviz, menţionând faptul că organizatorul trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru respectarea regulilor impuse de pandemie.12
Pagina a fost generata in 0.1695 secunde