Irakul va efectua raiduri aeriene împotriva SI în Siria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Irakul va efectua raiduri aeriene împotriva SI în Siria

Externe 24 Februarie 2017 / 17:00 393 accesări
Haider al-Abadi

Haider al-Abadi

Premierul Irakului, Haider al-Abadi, a anunțat vineri că a ordonat forțelor aeriene irakiene să atace pozițiile rețelei teroriste Stat Islamic din Siria, ca reacție la recentele atentate comise de militanții SI în Bagdad, relatează agenția de știri Reuters.

"Suntem hotărâți să alungăm teroriștii care încearcă să ne ucidă fii și cetățenii oriunde s-ar afla, așa că am ordonat comandamentului forțelor aeriene să atace militanții Stat Islamic din Hosaiba și Albu Kamal din interiorul Siriei, aceștia fiind responsabili pentru recentele atentate de la Bagadad", se afirmă într-un comunicat dat publicității de Guvernul irakian.

"Eorii cerului au executat operațiunea și au răspuns cu succes teroriștilor", se precizează în comunicat.

O sursă din cadrul Ministerului sirian de Externe a declarat că raidul aerian irakian a fost efectuat în cooperare cu Guvernul de la Damasc.

Într-un comunicat al coaliției internaționale se afirmă că raidul a avut loc vineri dimineața și a vizat un punct de comandă al Stat Islamic din Albu Kamal unde se fabricau vehicule capcane. Atacul ar fi fost efectuat pe baza informațiilor primite de serviciile secrete irakiene de la informatori din interiorul Siriei.

Taguri articol


12