Iranul cere Europei să se opună noii legi americane privind programul Visa Waiver

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iranul cere Europei să se opună noii legi americane privind programul Visa Waiver

Externe 28 Decembrie 2015 / 16:16 390 accesări

Preşedintele Comisiei de Afaceri Externe din Parlamentul iranian le-a trimis o scrisoare omologilor săi din Europa, China şi Rusia, în care le cere să se opună unei legi americane privind programul Visa Waiver, considerată discriminatorie.

Turiştii din 38 de ţări, dintre care 30 sunt din Europa, nu vor mai putea intra fără vize în SUA dacă au fost în Irak, Siria, Sudan sau Iran, potrivit unei legi adoptate de Congresul american, promulgată de preşedintele Barack Obama. Iranul consideră că această lege este contrară spiritului acordului nuclear pe care l-a încheiat la 14 iulie cu marile puteri, inclusiv SUA. Acordul va permite eliminarea în curând a sancţiunilor internaţionale vizând Iranul, în schimbul angajamentului Teheranului de a-şi limita programul nuclear civil şi de a renunţa la arma atomică.

În cursul unei vizite în urmă cu o săptămână la Teheran, Gerard Larcher, preşedintele Senatului francez, a apreciat că această lege americană transmite un mesaj negativ. ”Aceasta poate fi interpretată aici, la Teheran, ca un semn de sfidare, iar pentru noi, fără îndoială, nu este o iniţiativă care se înscrie în cultura consolidării încrederii cu Iranul”, a declarat el.

Citește și:

România, fâşie verde între SUA şi Rusia

România mai face un pas către ridicarea vizelor SUA

Băsescu se victimizează

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1429 secunde