Iranul continuă seria de teste balistice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iranul continuă seria de teste balistice

Externe 09 Martie 2016 / 19:02 269 accesări

Gardienii Revoluţiei din Iran continuă seria de teste balistice începută marţi, în cadrul unui exerciţiu militar, lansând încă două rachete, miercuri dimineaţă, şi ignorând sancţiunile impuse de Consiliul de Securitate al ONU. Armata de elită a administraţiei de la Teheran a lansat, marţi, mai multe rachete balistice din silozuri amplasate în diferite zone din ţară, în timpul unui exerciţiu militar, pentru a demonstra capacitatea nucleară a ţării şi a descuraja orice posibilă ameninţare la adresa Iranului.

Deşi Departamentul american de Stat a declarat că evenimentele de marţi vor fi dezbătute în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi a anunţat impunerea de noi sancţiuni unilaterale, Iranul a continuat seria de teste balistice şi miercuri. ”Rachetele lansate astăzi sunt o reacţie la sancţiunile impuse. Sancţiunile au contribuit la dezvoltarea programului nuclear al Iranului”, a declarat Hossein Salami, comandantul adjunct al Gardienilor Revoluției, citat de agenţia de presă iraniană Fars. Cele două rachete au fost lansate miercuri din nordul Iranului şi au lovit ţinte din sud-estul ţării, situate la distanţă de 1.400 de kilometri, potrivit agenţiilor Fars şi Tasmin.

În octombrie, Iranul a testat cu succes o nouă rachetă balistică cu rază lungă de acţiune, fiind primul test de la stabilirea acordului nuclear cu marile puteri din iulie anul trecut, iar în ianuarie, SUA au impus noi sancţiuni persoanelor şi entităţilor implicate în programul de dezvoltare a rachetelor balistice. Experţii ONU au acuzat că utilizarea tehnologiei balistice este o încălcare a rezoluţiei adoptate de Consiliul de Securitate al ONU care interzice Iranului dezvoltarea unei astfel de tehnologii nucleare. SUA menţin deschise toate opţiunile împotriva Iranului pentru activităţile care nu intră în sfera acordului nuclear, avertizează vicepreşedintele american, Joseph Biden.

Citește și:

Noi teste balistice în Iran

Iranul a efectuat noi teste balistice în timpul unui exercițiu

Miliardar iranian condamnat la moarte pentru fraudă

14 femei în Parlamentul iranian, după primul tur al alegerilor

Președintele Iranului îndeamnă la deschiderea unui nou capitol în relațiile cu România

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1938 secunde