Iranul îl avertizează pe Donald Trump

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce glumă bună!

Iranul îl avertizează pe Donald Trump

Externe 06 Decembrie 2016 / 17:03 820 accesări

Președintele iranian, Hassan Rouhani, a ieșit la atac, avertizând că Iranul nu va permite administraţiei Donald Trump să anuleze acordul nuclear semnat între marile puteri şi Teheran. ”Donald Trump vrea să facă multe lucruri, dar niciuna dintre acţiunile lui nu ne va afecta”, a afirmat Hassan Rouhani într-un discurs rostit la Universitatea din Teheran. ”Credeţi că Trump poate distruge acordul nuclear? Credeţi că noi şi ţara noastră îi vom permite acest lucru?! Nu există niciun dubiu că Statele Unite sunt inamicul nostru”, a subliniat liderul de la Teheran.

În campania electorală, Donald Trump a catalogat acordul nuclear cu Iranul drept ”cel mai prost tratat negociat vreodată”, avertizând că fie îl va anula, fie îl va renegocia. În plus, reprezentanţi ai echipei de tranziţie a lui Donald Trump au început consultări cu republicani din Congres pe tema opţiunilor de sancţiuni contra Iranului care să nu încalce acordul nuclear dintre marile puteri şi Iran semnat în 2015. Sancţiunile ar putea fi aplicate din cauza programului balistic iranian sau a abuzurilor asupra drepturilor omului, au declarat surse din cadrul Congresului SUA.

Sâmbătă, Iranul a denunţat o decizie de prelungire a legii privind sancţiunile impuse Iranului, argumentând că măsura demonstrează că Statele Unite nu îşi respectă angajamentele. Senatul SUA a aprobat recent prelungirea cu zece ani a legii privind sancţiunile impuse Iranului. Teheranul a denunţat o măsură incompatibilă cu acordul nuclear semnat cu marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Rusia, China, Franţa şi Germania).12
Pagina a fost generata in 0.1632 secunde