Iranul şi SUA se ameninţă dur! Pompeo a cerut întregii lumi să nu mai cumpere petrol

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Presiuni şi sancţiuni

Iranul şi SUA se ameninţă dur! Pompeo a cerut întregii lumi să nu mai cumpere petrol

Externe 23 Iulie 2018 / 15:30 544 accesări

Ameninţările proferate de preşedintele american Donald Trump contra Iranului reprezintă un „război psihologic” şi Teheranul va continua să se opună inamicilor săi, a declarat luni un reprezentant al conducerii Gărzii Revoluţionare, unitatea de elită a regimului iranian, transmite Reuters. „Nu ne vom abandona niciodată convingerile revoluţionare; vom rezista presiunii din partea duşmanilor. America nu vrea altceva decât să distrugă Iranul, dar Trump nu poate face nimic contra Iranului”, a declarat Gholamhossein Gheybparvar pentru agenţia de presă ISNA.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat duminică Iranul să „nu mai ameninţe niciodată SUA”, în caz contrar Teheranul riscând să suporte consecinţe precum „cele pe care puţini le-au cunoscut de-a lungul istoriei”. Mesajul lui Trump a fost lansat pe Twitter şi i-a fost adresat preşedintelui iranian Hassan Rouhani. „Nu mai suntem o ţară care va suporta afirmaţiile voastre demente despre violenţă şi moarte. Aveţi grijă!”, a adăugat liderul american. Duminică, Rouhani avertizase SUA că un „război cu Teheranul ar fi mama tuturor războaielor”.

Într-un discurs ţinut duminică seara în faţa reprezentanţilor diasporei iraniene din California, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a comparat regimul de la Teheran cu Mafia şi a cerut tuturor ţărilor să sisteze importurile de petrol din Iran, relatează agenţiile de presă Reuters, DPA şi AFP. Washingtonul nu se teme să aplice sancţiuni "la cel mai înalt nivel" împotriva liderilor iranieni, a declarat Pompeo. El a făcut apel la sprijin internaţional, în special din partea ţărilor din Orientul Mijlociu, pentru a se crea "maximum de presiune" asupra Iranului. Statele care nu vor reduce "cât mai aproape de zero" achiziţiile de ţiţei iranian se vor expune sancţiunilor americane, a reamintit şeful diplomaţiei SUA. Pompeo a afirmat că Iranul "este condus de ceva care seamănă mai mult cu Mafia decât cu un guvern", având în vedere corupţia şi averile uriaşe ale conducătorilor de la Teheran şi a promis că Statele Unite "vor sprijini vocea îndelung ignorată a poporului iranian". El a anunţat că guvernul american lansează un canal TV, radio, digital şi în mediile sociale, non-stop, în limba persană (farsi), care va fi accesibil iranienilor atât în ţara lor, cât şi oriunde în lume.

Taguri articol


12