Iranul, subiect central în dialogul Trump-Netanyahu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iranul, subiect central în dialogul Trump-Netanyahu

22 Mai 2017 / 22:42 358 accesări

Iranul ar trebui să fie recunoscător Statelor Unite pentru avantajele oferite prin acordul nuclear, a afirmat luni președintele american, Donald Trump, înaintea dialogului oficial cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, la hotelul King David din Ierusalim, transmit DPA, Reuters și Xinhua.

"Le-am dat bunăstare și prosperitate și capacitatea de a continua cu terorismul", a declarat Trump, promițând că Iranul nu va deține niciodată arme nucleare.

Netanyahu, care s-a opus permanent acordului cu Iranul în domeniul nuclear, încheiat în 2015, când la Casa Albă se afla președintele Barack Obama, i-a mulțumit lui Trump pentru "reafirmarea poziției de lider a Americii în Orientul Mijlociu".

Despre pacea în Orientul Mijlociu, președintele american a spus că "am auzit că e una din cele mai grele înțelegeri care există". Israelul și statele arabe ar trebui să se apropie, deoarece împărtășesc preocuparea față de Iran, a apreciat el.

Trump a sosit în Israel pentru o vizită de două zile, venind din Arabia Saudită. El urmează să se întâlnească marți și cu liderul palestinian Mahmoud Abbas, înainte de a-și continua primul turneu internațional cu escale la Roma, Bruxelles și în Sicilia. Pe agenda sa sunt o întâlnire cu Papa Francisc și participarea la summiturile NATO și G7.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2976 secunde