Israelieni omorâți în faţa propriilor copii, în Cisiordania

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Israelieni omorâți în faţa propriilor copii, în Cisiordania

Externe 02 Octombrie 2015 / 16:22 1056 accesări

Două persoane de origine israeliană au fost ucise în faţa propriilor copii, într-un atac armat în Cisiordania, atribuit unui cetăţean palestinian. Armata israeliană a precizat că, joi, un bărbat înarmat a deschis focul asupra unui vehicul situat în apropiere de colonia israeliană Itamar din nordul Cisiordaniei, automobil în care se afla o familie cu şase membri. Potrivit presei israeliene, în urma atacului armat, cei doi părinţi au fost ucişi, iar cei patru copii, cu vârste de patru luni, patru ani, şapte ani şi nouă ani, au fost răniți.

Confruntările dintre israelieni şi palestinieni s-au intensificat în urma divizării privitoare la accesul pe Muntele Templului din Ierusalim. În Ierusalim, a cărui parte orientală şi palestiniană este ocupată şi anexată de Israel, au loc, de mai multe luni, violenţe între israelieni şi palestinieni. Pentru aceştia din urmă, Ierusalimul este un fel de ultim bastion al identităţii lor. În conformitate cu regulile tacite care guvernează locul din anul 1967 (statu-quo), musulmanii pot merge pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim când vor, iar evreii, între anumite ore, pentru a se ruga.

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a declarat miercuri, la Adunarea Generală a ONU din New York, că palestinienii nu mai trebuie să respecte acordurile de pace interimară de la Oslo, din 1993, ca reacţie la activităţile de colonizare permanente ale Israelului.

Citește și:

Israelul amenință să demoleze 13.000 de clădiri palestiniene în Cisiordania

Turiști americani atacați în Cisiordania

Copil palestinian ars de viu de israelieni

Israelul a mărit pedepsele pentru persoanele care aruncă pietre

Un mort şi un rănit într-un incident produs în faţa unei colonii evreieşti din Cisiordania12