Israelul NU va primi niciun sirian pe teritoriul său!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Israelul NU va primi niciun sirian pe teritoriul său!

Externe 01 Iulie 2018 / 17:05 451 accesări
Premierul Benjamin Netanyahu:

Premierul Benjamin Netanyahu: "Vom continua să ne apărăm frontierele, să oferi ajutor umanitar atât cât vom putea, însă nu vom permite intrări pe teritoriul nostru"

Israelul va continua să le ofere ajutor umanitar refugiaţilor sirieni care fug de război, însă nu va primi niciun civil pe teritoriul său, a afirmat duminică premierul Benjamin Netanyahu, relatează AFP. Israelul a trimis tone de produse alimentare, haine şi medicamente civililor refugiaţi în partea siriană a Platoului Golan după ce au fugit de luptele din sudul Siriei vecine, a anunţat vineri armata israeliană. "Vom continua să ne apărăm frontierele, să oferi ajutor umanitar atât cât vom putea, însă nu vom permite intrări pe teritoriul nostru", a declarat Netanyahu înaintea reuniunii săptămânale a consiliului de miniştri. El a reiterat de asemenea cerinţa Israelului ca Iranul să se retragă militar din Siria, ceea ce consideră a fi o prioritate pentru ţara sa.

Israelul ocupă din 1967 o parte din Platoul Golan situat la frontiera dintre cele două ţări, care se află în continuare tehnic în stare de război. Civilii sirieni au fugit de o ofensivă a regimului lui Bashar al-Assad şi a aliaţilor săi declanşată la 19 iunie pentru a elibera zonele controlate de rebeli în provincia Deraa, în sudul Siriei. Totodată, armata israeliană a anunţat duminică într-un comunicat că a trimis întăriri de trupe în partea israeliană a Platoului Golan pentru "a face faţă evoluţiilor de cealaltă parte a frontierei". Comunicatul precizează că "politica de non-intervenţie în conflictul sirian va rămâne neschimbată atât timp cât suveranitatea israeliană nu este contestată şi cetăţenii săi nu sunt ameninţaţi". Având grijă să nu fie atras în conflict, Israelul a atacat totuşi în mai multe rânduri teritoriul sirian, lovind în special convoaie cu arme destinate, în opinia sa, grupării libaneze Hezbollah, aliat al regimului sirian şi inamic al statului israelian.12
Pagina a fost generata in 0.2336 secunde