Italia este prima finalistă la EURO 2020

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Italia este prima finalistă la EURO 2020

Sport 07 Iulie 2021 / 06:41 502 accesări

Naționala Italiei s-a calificat în finala EURO 2020 după ce a învins reprezentativa Spaniei cu 4-2, la loviturile de departajare, marţi seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în prima semifinală, în care scorul a fost egal după 120 de minute, 1-1 (0-0, 1-1).

Squadra Azzurra şi-a luat o nouă revanşă în faţa Spaniei, care a învins-o la EURO în 2008 (4-2 la loviturile de departajare, în sferturi) şi în 2012 (4-0 în finală). Cele două echipe s-au întâlnit acum la al patrulea EURO consecutiv, în 2016 câştigând Italia, cu 2-0 în sferturi.

Italia are un titlu european, obţinut în 1968, pe teren propriu, iar de două ori a pierdut finala, în 2000 (în faţa Franţei) şi în 2012 (în faţa Spaniei).

Pentru Italia este a zecea finală la un turneu major (Cupă Mondială sau EURO), doar Germania având mai multe dintre echipele europene (14). În schimb, pentru Spania este prima semifinală pierdută.

Italia şi Spania se vor mai înfrunta o dată anul acesta, pe 6 octombrie, la Milano, în semifinalele Ligii Naţiunilor.

În ultimul act, Italia va înfrunta, pe 11 iulie, la Londra, Anglia sau Danemarca, formaţiile care vor disputa, miercuri, a doua semifinală, pe Wembley.

Selecţionerul Italiei, Roberto Mancini, a salutat calificarea echipei sale în finala Campionatului European de fotbal - EURO 2020, după victoria la loviturile de departajare reuşită în faţa Spaniei, o performanţă în care "puţini oameni au crezut" înaintea startului competiţiei.

"Suntem încântaţi că am produs această bucurie minunată poporului italian. Mai rămâne un meci de jucat, în care va trebui să facem acelaşi lucru. Ştiam că va fi un joc foarte dur, deoarece Spania este cea mai bună din lume în ceea ce priveşte posesia, ne-au făcut probleme, a trebuit să rezistăm când a fost nevoie. A fost un meci foarte deschis, au existat probleme pentru noi, pentru că nu am avut prea multă posesie. Dar am vrut să ne calificăm în finală şi am încercat până la capăt. Loviturile de departajare seamănă cu o loterie, jos pălăria pentru Spania", a declarat selecţionerul Italiei la finalul meciului.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2117 secunde