Italia în recesiune. Începe să vândă bunurile țării pentru aproape 2 miliarde de euro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Italia în recesiune. Începe să vândă bunurile țării pentru aproape 2 miliarde de euro
Externe 06 Februarie 2019 / 07:54 402 accesări 0 comentarii

Ministerul Finanțelor identifică proprietățile deținute de stat și de administrațiile regionale și locale care ar putea fi vândute - în special cazărmi, spitale și clădiri de birouri care nu mai sunt folosite, au spus sursele citate.

Premierul Giuseppe Conte a declarat că guvernul său se așteaptă ca măsurile incluse în buget să ducă la o redresare a economiei în a doua jumătate a anului 2019, în ciuda faptului că cifrele publicate recentau arătat că țara a intrat în recesiune, prima din 2013. Majoritatea economiștilor se așteaptă ca avansul economiei să fie mult mai redus decât cel prognozat de Guvern, de 1%.

Planul bugetar pe trei ani, aprobat în decembrie, include venituri de 950 de milioane de euro din vânzări imobiliare în 2019 și 150 de milioane de euro în fiecare din anii următori.

Aceasta nu ar fi prima încercare a Italiei de a obține lichidități prin vânzarea de proprietăți. Guvernul lui Silvio Berlusconi nu a reușit să atragă ofertanți pentru cazărmile desființate din nord și nici administrațiile conduse de Matteo Renzi și Paolo Gentiloni nu au reușit să vândă imobile publice.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1844 secunde