Italia își alege primarii. Test pentru premierul Renzi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Italia își alege primarii. Test pentru premierul Renzi

Externe 19 Iunie 2016 / 08:11 356 accesări

Italienii votează duminică pentru primari în cele mai mari orașe ale lor, într-un scrutin ce va testa popularitatea prim-ministrului Matteo Renzi și ar putea oferi controlul capitalei Roma Mișcării 5-Stele (M5S) anti-establishment, relatează Reuters.

Partidul Democrat (PD) al lui Renzi a încasat o lovitură în primul tur pe 5 iunie. Cele mai mari patru orașe din Italia sunt printre alte 126 de orașe unde continuă cursa electorală între primii doi clasați după ce niciunul dintre candidați nu a obținut mai mult de 50% din voturi.

Atenția se va concentra asupra Romei, centrului financiar Milano și bastionului tradițional al PD Torino, în timp ce 8,6 milioane de persoane - doar sub o cincime din totalul electoratului - își vor exprima votul, notează Reuters.

Roma pare să renunțe la conducerea PD pentru a o alege pe Virginia Raggi de la M5S, care a obținut 35,2% din voturi în primul tur și l-a împins pe candidatul lui Renzi pe locul al doilea, cu o campanie promițătoare pentru lupta împotriva corupției și privilegiilor.

Renzi a declarat că votul nu îi va afecta guvernul de coaliție stânga-dreapta, dar un rezultat prost îl va pune sub presiune în partidul său deja divizat înaintea unui referendum (asupra reformei constituționale n.r.) în octombrie când mizează pe viitorul său politic.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1433 secunde