Italia îşi trage un glonţ în picior de fiecare dată când atacă UE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Italia îşi trage un glonţ în picior de fiecare dată când atacă UE

Externe 26 August 2018 / 16:55 351 accesări
Comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos:

Comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos: "Cred că politicienii din ţara voastră ar trebui să înţeleagă că nu sunteţi singuri în acest moment, că Europa încearcă să vă ajute. Dimpotrivă, cine atacă UE îşi trage un glonţ

Nu se ştie de ce tot atacă liderii italieni UE, însă comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a estimat că atacurile italienilor sunt ca şi cum Italia şi-ar trage un glonţ în picior, informează duminică AFP. "Cred că politicienii din ţara voastră ar trebui să înţeleagă că nu sunteţi singuri în acest moment, că Europa încearcă să vă ajute. Dimpotrivă, cine atacă UE îşi trage un glonţ în picior", a declarat el într-un interviu publicat duminică în cotidianul de stânga La Repubblica.

Miniştri importanţi din guvernul italian, Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga, şi Luigi Di Maio, liderul Mişcării 5 Stele (antisistem), ameninţă de mai multe zile UE cu represalii, în special în planul participării italiene la bugetul comunitar, din cauza situaţiei cu migranţii de pe Diciotti.

În jur de 150 de migranţi au rămas blocaţi timp de mai multe zile pe nava Diciotti a pazei de coastă italiene, în portul sicilian Catania, nicio ţară din UE neacceptând să primească o parte dintre ei. În final, migranţii au fost debarcaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui acord încheiat între Bisericile Italiei, Albaniei şi Irlandei de a-şi repartiza aceste persoane. "Comisia spune în mod clar „nu” ameninţărilor, acestea sunt inacceptabile. Toate guvernele trebuie să-şi respecte obligaţiile care decurg din apartenenţa la UE", a continuat Avramopoulos. "Nu putem veni cu soluţii ad hoc pentru orice navă. Fenomenul migraţiei nu se va opri rapid şi prin urmare trebuie să-l gestionăm împreună, ca o familie europeană unită", a adăugat comisarul european. Duminică, la Bruxelles, Avramopulos a salutat debarcarea migranţilor ce se aflau pe Diciotti, amintind încă o dată că UE "are nevoie de măsuri suplimentare" pentru a gestiona problemele legate de imigraţie.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1935 secunde